Ζώντας με τη νόσο Πάρκινσον: Τί περιμένω και πως μιλάω στον γιατρό μου;

Share:

Η Ακαδημία Νευροεπιστημών οργανώνει Ενημερωτική Συνάντηση για το κοινό με θέμα: «Ζώντας με τη νόσο Πάρκινσον: Τί περιμένω και πως μιλάω στον γιατρό μου;», την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στις 5μμ στο ξενοδοχείο «DuLac» στα Ιωάννινα.

Η νόσος Πάρκινσον είναι ένα χρόνιο νευρολογικό νόσημα, με ποικιλία συμπτωμάτων. Όπως κάθε χρόνιο νόσημα δημιουργεί πολλά ερωτήματα στους ασθενείς, στους φροντιστές, και στην οικογένεια τους, σχετικά με την φύση και την εξέλιξη της νόσου, τις διαθέσιμες θεραπείες, και πως αυτές εφαρμόζονται σε βάθος χρόνου, ανάλογα με τα συμπτώματα του συγκεκριμένου ασθενή και το στάδιο της νόσου στο οποίο βρίσκεται.

Πολλές φορές οι ασθενείς και οι φροντιστές τους αισθάνονται, ότι στον σύντομο χρόνο που διαθέτουν με τον γιατρό τους, δεν εκφράζουν σωστά και δεν μεταδίδουν αποτελεσματικά τις ανάγκες, τις απορίες, τις ανησυχίες και τα ερωτήματα τους.

Επίσης χρειάζονται βοήθεια ώστε να μπορέσουν να διαχειριστούν τα συναισθήματα αλλά και τις αντιδράσεις τους απέναντι στην νόσο.

Την εκδήλωση θα ξεκινήσει με μια σύντομη εισήγησή ο καθηγητής Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Σπυρίδων Κονιτσιώτης, σχετικά με τις θεραπευτικές επιλογές που διαθέτουμε σήμερα για τους ασθενείς με περισσότερο προχωρημένη νόσο Πάρκινσον.

Στην συνέχεια θα ακολουθήσει η κύρια παρουσίαση από την Δρ. Χριστίνα Καραπάνου, Ψυχολόγο Υγείας, Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια, και Εξειδικευμένη Σύμβουλο προγραμμάτων υποστήριξης ασθενών. Η κα Καραπάνου θα καθοδηγήσει τους ασθενείς και τους φροντιστές τους στο πως να διαχειρίζονται τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις τους, και πως να μιλάνε γι’ αυτά με τον γιατρό τους.

Παρόλο που η εκδήλωση αναφέρεται σε νόσο Πάρκινσον, ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν όλοι οι ασθενείς με κάποιο χρόνια νόσημα, επομένως απευθύνεται  στο ευρύ κοινό, και τους ασθενείς με οποιοδήποτε χρόνιο νόσημα.

Η είσοδος για το κοινό, είναι ελεύθερη. 

Source: Arta News

Previous Article

Διαμαρτυρία Δημάρχου Νικολάου Σκουφά

Next Article

Αφιέρωμα στον Κώστα Κρυστάλλη από τον «Μακρυγιάννη»

Σχετικά άρθρα