1ο Διεθνές Συνέδριο για τις Διατροπικές Μεταφορές στην Αδριατική

Share:

sdr

To Εργαστήριο Γνώσης & Ευφυούς Πληροφορικής του Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανέλαβε την επιστημονική διοργάνωση του‘’1st International Conference Intermodal Adriatic Passengers 2018” που πραγματοποιήθηκε στο Μπάρι της Ιταλίας στις 17 Οκτωβρίου 2018. Το Συνέδριο υλοποιήθηκε στα πλαίσια του έργου INTER-PASS IntermodalPassengersConnectivitybetweenPorts and Airports INTER-PASS που ανήκει στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Πολυμερούς Εδαφικής Συνεργασίας Adriatic-Ionian. Το έργο έχει ως στόχο να μελετήσει και να βελτιώσει τις διατροπικές συνδυασμένες μεταφορές μεταξύ λιμανιών και αεροδρομίων στην ευρύτερη περιοχή Αδριατικής – Ιονίου προκειμένου να διευκολύνει τη διέλευση των ταξιδιωτών.

Οι εργασίες του Συνεδρίου περιελάμβαναν ενδιαφέρουσες συζητήσεις σε στρογγυλά τραπέζια και επιστημονικές παρουσιάσεις εργασιών, προφορικές και πόστερ. Σε αυτές συμμετείχαν επιστήμονες, επαγγελματίες και λήπτες αποφάσεων που προέρχονται από δημόσιους οργανισμούς, διαχειριστές λιμένων και αεροδρομίων, επιχειρήσεις, Δήμους, Περιφέρειες, ερευνητικά κέντρα και εκπαιδευτικούς φορείς,οι οποίοι μοιράστηκαν τις ιδέες και τις εμπειρίες τους πάνω σε θέματα διατροπικών μεταφορών.

Οι κύριες θεματικές του Συνεδρίου περιελάμβαναν μεταξύ άλλων μοντέλα διατροπικών μεταφορών, νέες ευκαιρίες & προκλήσεις για έναν αποτελεσματικό σχεδιασμό, καλές πρακτικές και μελέτες περίπτωσης, ενεργειακά ζητήματα, μοντέλα διασύνδεσης μεταξύ Λιμανιών &Αεροδρομίων, κύρια για την περίπτωση της κρουαζιέρας.

Τα βασικά συμπεράσματα του συνεδρίου καταλήγουν στο ότι η χρήση των τεχνολογιών πληροφοριών και  επικοινωνιών μπορούν να αξιοποιηθούν για τη βελτίωση και το σχεδιασμό νέων υπηρεσιών που θα διευκολύνουν τις διατροπικές μεταφορές επιβατών ιδιαίτερα στην περιοχή της Αδριατικής – Ιονίου καθώς και στην εφαρμογή καινοτόμων διατροπικών μοντέλων με την ενσωμάτωση καλών πρακτικών. Επιπλέον, τονίστηκε η αξία της συνεργασίας σε ένα ευρύτερο επίπεδο στα πλαίσια των περιφερειακών δομών στην Αδριατική και στο Ιόνιο με την ενεργό συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Συνεδρίου http://kic.teiep.gr/interpass/index.php/conference ή επικοινωνήστε με το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΝΩΣΗΣ & ΕΥΦΥΟΥΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, 47100 ΚΩΣΤΑΚΙΟΙ, ΑΡΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, Τηλέφωνο: +302681050330, E-mail:contact@kic.teiep.gr

Source: Arta News

Previous Article

Αιμοδοσία και πλάσμα: μια ματιά στον κόσμο

Next Article

Πάρτι με καλό σκοπό !

Σχετικά άρθρα