Πάμε μια βόλτα στο Θηλέων

Share:

Κυκλοφορεί εντός των ερχόμενων ημερών από τις εκδόσεις Άπειρος Χώρα το βιβλίο του Δημήτρη Βλαχοπάνου «Πάμε μια βόλτα στο Θηλέων». Πρόκειται για μια σύντομη αναφορά στο γυμνάσιο Θηλέων Άρτας και στους μηχανισμούς πειθαρχίας και καταστολής που εφάρμοζε το σχολείο από την εποχή του εμφυλίου πολέμου ως τη μεταπολίτευση, προκειμένου να τηρείται η τάξη όπως αυτή προβλεπόταν από την ισχύουσα τότε νομοθεσία και τη γενικότερη νοοτροπία της κοινωνίας.

Το υλικό του βιβλίου, με επίμετρο της διευθύντριας του 3ου Γενικού Λυκείου Άρτας Βαγγελιώς Μπρισένιου, στηρίζεται σε συγκεκριμένες πράξεις των συλλόγων διδασκόντων. Πράξεις που αφορούν κυρίως τη συμπεριφορά των μαθητριών και τις τιμωρίες που αποφάσιζαν να επιβάλλουν οι διδάσκοντες σε όσες παρέβαιναν τον κανονισμό τού σχολείου και τις εντολές των καθηγητών τους. Το βιβλίο, 96 σελίδων, περιλαμβάνει κείμενο εμπλουτισμένο με φωτογραφίες κυρίως της εικοσαετίας από τις αρχές του ’50 ως τις αρχές του ’70.

Πρώτη παρουσίαση του βιβλίου προγραμματίζεται να γίνει το απόγευμα της Παρασκευής 16 Νοεμβρίου στην αίθουσα τελετών του 3ου Γενικού Λυκείου, πρώην Γυμνασίου Θηλέων  Άρτας, έτσι που ο τίτλος του βιβλίου να συνδυάζεται αρμονικά με τον τίτλο της πρόσκλησης.

Λεπτομέρειες σχετικά με την παρουσίαση θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.

Source: Arta News

Previous Article

«ΕΠΤΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΤΑ»

Next Article

Το ΟΧΙ που πασχίζει να μη γίνει ΝΑΙ

Σχετικά άρθρα