21-22-23/09 Διάσχιση ορέων Βάλτου

Share:

Μία ακόμη διάσχιση από τον ΕΟΣ Άρτας η οποία θα μείνει αξέχαστη σε όλους τους συμμετέχοντες. Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά τα άγνωστα σε πολλούς όρη Βάλτου. Στέκουν αγέρωχα και φυλάνε τα περάσματα από την Ήπειρο στην Αιτωλοακαρνανία και την Καρδίτσα πάνω από τον ποταμό Αχελώο και απέναντι από τα Άγραφα. Παρά το ταπεινό τους ύψος, μόλις στα 1.852μ η ψηλότερη κορυφή Αετοί, παρουσιάζουν έντονο ορειβατικό ενδιαφέρον. Υποαλπικά λιβάδια και πετρώδεις κορυφές στο βορειότερο τμήμα έρχονται σε αντίθεση με τα σκιερά δάση που θα συναντήσουμε στο νότιο τμήμα της οροσειράς.

Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

Πρόγραμμα

Παρασκευή 21/09: Συγκέντρωση το απόγευμα στο δημοτικό πάρκινγκ απέναντι από την πλατεία Ζέρβα (κοντά στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Άρτας) και αναχώρηση για τις Κρανιές Αστροχωρίου.

Πεζοπορία περίπου 30 λεπτών μέχρι το χώρο κατασκήνωσης στην Στάνη Φερεντίνου, στα υπαλπικά οροπέδια όπου βρίσκονταν το στρατηγείο του Ν. Ζέρβα.

Σάββατο 22/09: Πρωινό ξύπνημα και αναχώρηση με κατεύθυνση τα Κανάλια. Αρχικά θα κινηθούμε προς την κορυφή Αστρί – Αετοί (την ψηλότερη κορυφή του ορεινού συγκροτήματος στα 1.852μ) και θα συνεχίσουμε περπατώντας στην κορυφογραμμή περνώντας από τις κορυφές Μεσοβούνι και Σπασμένο, οι οποίες έχουν έντονο ανάγλυφο. Πλέον θα εισέλθουμε σε δασωμένη περιοχή και αφού διασχίσουμε την κορυφή Καρύδι θα κατηφορίσουμε προς το σημείο κατασκήνωσης, σε υποαλπική λάκα περιτριγυρισμένη από έλατα. Κατά τη διάρκεια της πορείας μας θα έχουμε θέα νοτιοδυτικά προς τον Αμβρακικό κόλπο, το Ιόνιο, τη Λευκάδα και τα Τζουμέρκα, ενώ βορειοανατολικά προς τα Άγραφα και τον Αχελώο.

Βαθμός Δυσκολίας:  2

Ώρες πορείας: περίπου 9

Κυριακή 23/09: Πρωινό ξύπνημα και θα κινηθούμε σε δασωμένη κορυφογραμμή περνώντας από τις κορυφές Ρίγανη και Πρατίνα (1.556μ). Η θέα από εκεί στους βοσκότοπους του οροπεδίου είναι μοναδική. Πλέον θα κινηθούμε στα σύνορα του νομού Άρτας με την Αιτωλοακαρνανία περνώντας από τα Διασέλλια και το Λιατράχι ώσπου να κατακτήσουμε και την τελευταία μας κορυφή, την Χελώνα (1.538μ), η οποία προσφέρει πανοραμική θέα προς τον Αμβρακικό, το Ιόνιο και τα Τζουμέρκα. Από εκεί ξεκινά η κατηφορική πορεία μας προν τον τερματισμό.

Βαθμός Δυσκολίας:  3

Ώρες πορείας: περίπου 10

Μέσα σε δύο μέρες θα έχουμε ολοκληρώσει τη διάσχιση του ορεινού όγκου του Βάλτου (νομού Άρτας) κινούμενοι στην κορυφογραμμή αυτής της οροσειράς. Ένας ορεινός όγκος που είναι άγνωστος στους περισσότερους μαγεύει όμως με τις εναλλαγές που προσφέρει: πετρώδεις κορυφές, υποαλπικά λιβάδια και πυκνά δάση συνθέτουν ένα μοναδικό υπερθέαμα.

Ένα εγχείρημα το οποίο πραγματοποιείται για πρώτη φορά και δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τη στήριξη του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη θα διαθέσει όχημα υποστήριξης το οποίο θα μεταφέρει:

  • τον εξοπλισμό κατασκήνωσης
  • νερό και φαγητό των συμμετεχόντων *

*το φαγητό και το νερό είναι ευθύνη των συμμετεχόντων

 

 Διανυκτέρευση: σε σκηνές

Αρχηγός: Λάμπρος Τζουβάρας (τηλ 6947208791)

 

Αναχώρηση: Παρασκευή  από το δημοτικό πάρκινγκ στην πλατεία Ζέρβα

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα.

Source: Perivalon

Previous Article

Αποστολή Δελτίου Τύπου για Ακαδημαϊκούς Υποτρόφους

Next Article

Πρόσκληση εγγραφών στις Σχολές Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής 2018-19

Σχετικά άρθρα