Ο Σπύρος Ριζόπουλος ανακοίνωσε ονόματα και άνοιξε την προεκλογική αυλαία στην Περιφέρεια

Share:

Με ποιους ξεκινά τον αγώνα για την Περιφέρεια Ηπείρου – Η ακτινογραφία των μελών της Γραμματείας Οργανωτικού

Τα ονόματα της πρώτης ομάδας με την οποία ξεκινά την αυτοδιοικητική του διαδρομή -στο δρόμο προς την Περιφέρεια Ηπείρου- έδωσε στη δημοσιότητα ο Σπύρος Ριζόπουλος.

  • Πρόκειται για επιτροπή ευέλικτη και ανοιχτή.
  • Αποδεικνύει στην πράξη ότι η υπεριδεολογική ταυτότητα του εγχειρήματος δεν αποτελεί κενό γράμμα, αλλά υπαρκτή πραγματικότητα.
  • Είναι πλήρως αντιπροσωπευτική όλων των νομών, των ηλικιών και των επαγγελματικών χώρων.
  • Αναμένονται προσθήκες κατά τη διάρκεια προσπάθειας όπως θα προκύπτουν ανάγκες.
  • Τις επόμενες μέρες ανοίγουν τα γραφεία σε κεντρικό σημείο των Ιωαννίνων.
  • Ξεκινά η συλλογή υπογραφών για την υποστήριξη της επίσημης ίδρυσης του νέου αυτοδιοικητικού φορέα που θα ακολουθήσει προσεχώς.

 

Τα ονόματα των μελών είναι τα εξής

Σάκης Βλέτσας:

Πολιτικός μηχανικός ελεύθερος επαγγελματίας ο οποίος έχει διατελέσει στα κοινά του νομού Ιωαννίνων και της Ηπείρου ευρύτερα για πάνω από 20 χρόνια. Διετέλεσε Δήμαρχος, Νομαρχιακός Σύμβουλος και μέλος της διοίκησης του κεντρικού Τεχνικού Επιμελητηρίου, είναι αναγνωρισμένο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, πρώτος σε σταυρούς εκλεγμένος σύνεδρος για το επικείμενο συνέδριο της ΝΔ. Θερμός υποστηρικτής του Κυριάκου Μητσοτάκη στο νομό Ιωαννίνων. Η χρησιμότητα της συμμετοχής του εντοπίζεται στα εξής: Επιβεβαιώνει το υπερκομματικό της προσπάθειας. Ανήκει στην κεντροδεξιά φιλελεύθερη πτέρυγα και θα είναι πρωτεργάτης στη διαμόρφωση του προγράμματος ως γνώστης σε βάθος των ζητημάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης και θα συμμετέχει ενεργά στη διεύρυνση του κινήματος.

 

Σπύρος Βούλγαρης

Καθηγητής Ιατρικής στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, διευθυντής της πανεπιστημιακής νευροχειρουργικής κλινικής στα Ιωάννινα. Συγκαταλέγεται στους πιο στενούς φίλους του Σπύρου Ριζόπουλου τα τελευταία τριάντα χρόνια. Συνομιλητές εφ όλης της ύλης οριζόντια πολιτικά. Ο Σπύρος Βούλγαρης θα είναι σημαντικό στέλεχος στη διαμόρφωση προγράμματος δημόσιας υγείας από την Περιφέρεια.

 

Βάσω Θεοδωρή

Οικονομολόγος με πολύ μεγάλη εμπειρία στην ιδιωτική αγορά και στα ευρωπαϊκά προγράμματα. Δραστήρια στα κοινά. Εκλεγμένη πρώτη σε σταυρούς στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων και στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ηπείρου. Θα είναι βασικός πυλώνας διαμόρφωσης του προγράμματος που θα αφορά στο σχεδιασμό του καινούργιου ΠΕΠ μετά το 2019.

 

Μαρίνα Καλιαμούρη

Γνωστή νομικός, πετυχημένη δικηγόρος, μέλος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων έχει διατελέσει και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων. Η Μαρίνα Καλιαμούρη θα συμμετάσχει ενεργά στη διαμόρφωση του νομικού πλαισίου πάνω στο οποίο θα στηριχθεί η διακυβέρνηση της Περιφέρειας την επόμενη μέρα, στο νομικό οργανωτικό κομμάτι της παράταξης και θα είναι και προσωπική νομικός σύμβουλος του κ. Ριζόπουλου.

 

Πόπη Κοτζαμάνη

Με εξαιρετική δραστηριότητα στα κοινά του δήμου Ιωαννίνων και στα ιδρύματα κοινωφελίας, πρόεδρος των εργαζομένων της ΔΕΥΑΙ θα έχει σημαντική συμβολή στη διασύνδεση της παράταξης πρωτίστως με το κομμάτι εργαζομένων της τοπικής αυτοδιοίκησης των δημόσιων οργανισμών της Ηπείρου. Παράλληλα θα αναλάβει ενεργό ρόλο της διαμόρφωσης συγκεκριμένης προγραμματικής πρότασης όσον αφορά την επίλυση των περιβαλλοντικών προβλημάτων της λίμνης και των Ιωαννίνων γενικότερα.

 

Κώστας Νούσιας

Ιδιωτικός εκπαιδευτικός ξένων γλωσσών. Ο άνθρωπος ο οποίος επωμίσθηκε με προσωπική ευθύνη και αυτό του αναγνωρίζεται από τον Ριζόπουλο το άνοιγμα του κινήματος στο δήμο Μετσόβου. Ήρθε σε ανοιχτή ρήξη με το σύστημα Καχριμάνη στο Μέτσοβο καθότι οργάνωσε συμβολικά την πρώτη κοινωνική διαβούλευση στο δήμο Μετσόβου. Σιωπηλός, αποτελεσματικός ανήκει την κεντροαριστερή πτέρυγα του υπερκομματικού εγχειρήματος.

 

Γιάννης Ντάλλας

Σηματοδοτεί τη “συμμετοχή” της μεγαλύτερης βιομηχανίας της Ηπείρου του αγροτικού πτηνοτροφικού συνεταιρισμού της ΠΙΝΔΟΣ. Είναι πρόεδρος των εργαζομένων αναγνωρισμένος συνδικαλιστής με καταγωγή από το Δροσοχώρι, χαίρει τεράστιας εκτίμησης και θα είναι ο βασικός πυλώνας της διαμόρφωσης του  προγράμματος για την ανάπτυξη των βιομηχανιών στην Ήπειρο σε σχέση με τα δικαιώματα των εργαζομένων.

 

Κωνσταντίνος (Ντίνος) Παπαδόπουλος

Πτυχιούχος Διαιτολόγος-διατροφολόγος. Η φιλία του με το Σπύρο Ριζόπουλο ξεκινά από τα θρανία του 3ου Γυμνασίου. Είναι μέλος του ΔΣ της ΕΠΣHΠ Ηπείρου. Θα αναλάβει τη διαμόρφωση του προγράμματος σε σχέση με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και τη διεύρυνση στους νέους και τα σωματεία.

 

Μάνθος Παπαδόπουλος

Επιστήθιος φίλος του Σπύρου Ριζόπουλου στα Γιάννενα. Από τους ιδρυτές της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων, σήμερα ιδιοκτήτης εγνωσμένου κύρους ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου. Δραστήριος με τεράστια επιρροή, θα συμμετάσχει στη διαμόρφωση του προγράμματος της περιφέρειας για την παιδεία.

 

Στασινή Ράρρα

Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του Σπύρου Ριζόπουλου, στέλεχος της κεντροδεξιάς με έντονη παρουσία στα κοινά και εκλεγμένο μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του αγροτικού πτηνοτροφικού συνεταιρισμού ΠΙΝΔΟΣ. Έχει επωμισθεί ήδη μεγάλο κομμάτι της οργανωτικής προσπάθειας για τη δημιουργία της παράταξης.

 

Σωτήρης Τριαντάφυλλος

Συνταξιούχος στρατιωτικός με πολυετή υπηρεσία στο Πεντάγωνο, ειδικός σε θέματα πρωτοκόλλου. Θα αναλάβει τη διαμόρφωση του προγράμματος για τις διεθνείς σχέσεις της Περιφέρειας, που είναι και καινοτομία της παράταξής μας. Και αυτό είναι απαραίτητο καθότι ο Ριζόπουλος επιμένει να εμπλακεί ενεργά με ρόλο στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας -Αλβανίας για την ένταξή της στην Ε.Ε.. Με ιδεολογική αφετηρία την κεντροαριστερά συμβάλει ενεργά στην πολυσυλλεκτική εικόνα της παράταξης.

 

Σπύρος Υφαντής

Εκπαιδευτικός, απόφοιτος της σχολής Βελλάς, μαθητής του Μανώλη Ριζόπουλου στα χρόνια που διετέλεσε διευθυντής στη σχολή, Έχει μεγάλο κύρος στο συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών και ανήκει στην ευρύτερη αριστερά με αναγνωρισμένη αποδοχή από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Σπύρος Υφαντής ως αγαπημένος συγγενής του Σπύρου Ριζόπουλου και συντοπίτης από τη Βροντισμένη Ιωαννίνων λέγεται ότι είναι ο ένας εκ των δύο εξ απορρήτων του.

 

Δημήτρης Βασιλάκης

Οικονομολόγος, με γνωστό γραφείο στην Άρτα θα επωμισθεί τη διείσδυση της παράταξης στο χώρο των ελεύθερων επαγγελματιών. Συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο λογιστών φοροτεχνικών της Άρτας και ιδεολογικά κινείται στον ευρύτερο χώρο του κέντρου.

 

Στάθης Νάνος

Είναι ο επικεφαλής της πρωτοβουλίας στην Άρτα. Γνωστός ειδικός παθολόγος, πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Άρτας θα συμμετάσχει στη διαμόρφωση του προγράμματος Υγείας με στόχευση στην ενίσχυση του θεσμού του οικογενειακού γιατρού.

 

Κώστας Παπασιώζος

Είναι ιδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας του Σπύρου Ριζόπουλου. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών κοινοτάρχης Νεοχωρίου, δήμαρχος Αράχθου και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Παρ’ όλες τις έντονες πιέσεις που δέχεται για να αποσυρθεί από την πρώτη στιγμή είναι ακλόνητος υποστηρικτής του Σπύρου Ριζόπουλου. Η δική του απάντηση ήταν ο πρόλογός του στην κοινωνική διαβούλευση που έγινε στο δήμο Νικολάου Σκουφά.

 

Κωνσταντίνος Σπύρου

Οικονομολόγος, κορυφαίο τραπεζικό στέλεχος έχει διατελέσει διευθυντής υποκαταστημάτων πολλών τραπεζών σε όλη την Ήπειρο. Η υπεραξία του κ. Σπύρου στο πλευρό του Σπύρου Ριζόπουλου εντάσσεται στη διεύρυνση αποδοχής της παράταξης μεταξύ στελεχών του τραπεζικού αλλά και του ευρύτερου ιδιωτικού τομέα, κινούμενος στον ιδεολογικό χώρο του κέντρου. Παράλληλα, θα αποτελέσει βασικό πυλώνας στη διαμόρφωση των χρηματοοικονομικών εργαλείων που θα αξιοποιηθούν για την προσέλκυση επενδύσεων και για τη δημιουργία πόρων για την Περιφέρεια.

 

Δημήτρης Δήμος

Αποτελεί για τον Σπύρο Ριζόπουλο τον ορισμό του συμβολισμού. Κατάγεται και έχει διατελέσει πρόεδρος στο Ανώγειο, το ψηλότερο χωριό της Πρέβεζας. Πρωτίστως αγρότης και κατ’ επέκταση επιχειρηματίας του πρωτογενούς τομέα που δραστηριοποιείται πανελλαδικά, κεντροδεξιός, θερμός υποστηρικτής του Ριζόπουλου.

 

Γιώργος Μότσιος

Εκπαιδευτικός, απόφοιτος στη σχολή Βελλάς, όπως ο Σπύρος Υφαντής και αυτός ήταν μαθητής του Μανώλη Ριζόπουλου. Με τεράστια δραστηριότητα στον εκπαιδευτικό τομέα, αναγνωρισμένο στέλεχος της κεντροδεξιάς.

 

Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης

Γνωστός νομικός, ποινικολόγος, συμμετείχε ομάδα του Νίκου Αλιβιζάτου για τη διαμόρφωση του ΚΙΝΑΛ. Κεντροαριστερός με έντονη πολιτική και κοινωνική δραστηριότητα, πρόσφατα ενταχθείς στην ομάδα αναλαμβάνοντας τη σύνδεση της  πρωτοβουλίας Ριζόπουλου με τις νεότερες παραγωγικές ηλικίες και το αστικό κομμάτι του νομού Πρεβέζης. Έχει επιλεγεί και ως συνεργάτης νομικός σύμβουλος για τη σύσταση του νέου φορέα.

 

Λάμπρος Πρέντζας

Πρώην διοικητής της Τροχαίας, πολιτευτής της ΝΔ, με έντονη δραστηριότητα, αποδέκτης μεγάλου σεβασμού από την τοπική κοινωνία. Θα συμμετάσχει στο κομμάτι διαμόρφωσης του προγράμματος για τη δημόσια ασφάλεια στην Ήπειρο και θα επωμισθεί την υλοποίηση της πρότασης Ριζόπουλου για το leasing περιπολικών.

 

Δημήτρη Γκαμπρέλας

Σηματοδοτεί τον ορισμό της ισχυρής νεανικής επιχειρηματικότητας σε όλη την Ήπειρο. Ιδιοκτήτης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στο νομό Θεσπρωτίας. Με έντονη δραστηριότητα και μεγάλη αναγνωρισιμότητα μεταξύ των ελευθέρων επαγγελματιών  αποτελεί τον συμβουλευτικό πυλώνα των σχεδίων της περιφέρειας για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

 

Δημήτρης Κλήμης

Εκπαιδευτικός, κατάγεται από την Παραμυθιά και δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Εκ των επιστήθιων προσωπικών φίλων του Σπύρου Ριζόπουλου, ο οποίος όπως και ο Σπύρος Υφαντής λέγεται ότι αποτελεί τον δεύτερο εξ απορρήτων του Ριζόπουλου.

 

Δημήτρης Νάσης

Πρώην περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής, ο στρατηγός Νάσης σηματοδοτεί για το Σπύρο Ριζόπουλο ένα σημαντικό πρόσωπο καθότι πέραν της ευρύτερης αναγνωρισιμότητας του κυρίως στους νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας θα καταρτίσει, για την Περιφέρεια, το νέο σχέδιο πολιτικής προστασίας.

Σηματοδοτεί την έντονη πολιτική διαφοροποίηση που φέρνει ο Ριζόπουλος ξεκινώντας από την πολιτική προστασία και την υπεράσπιση των πολιτών ως ζωντανή απόδειξη ότι οι Περιφέρειας να λειτουργούν πιο αυτόνομα.

 

Δονάτος Σοφίας

Πολύ επιτυχημένος τυροκόμος, με ιστορική διαδρομή και τεράστια εμβέλεια προϊόντων. Θα είναι στο πλευρό του Σπύρου Ριζόπουλου στην προσπάθεια προσέγγισης των ελευθέρων επαγγελματιών και κτηνοτρόφων, στη στήριξη προτάσεων για την ανάπτυξη επενδύσεων και του πρωτογενούς τομέα. Μαζί με τον Δημήτρη Γκραμπρέλα θα αποτελέσουν τα δύο «πόστερ μπόις» για την προσπάθεια του Σπύρου Ριζόπουλου σε όλη την Ήπειρο και όλη την Ελλάδα, σηματοδοτώντας τη μεγάλη στήριξη που πρόκειται να δοθεί στους νέους επιχειρηματίες. Καθότι, όπως ο ίδιος λέει σε κάθε ευκαιρία, «η δουλειά μου είναι να γίνω πρέσβης όλων εκείνων που τολμούν με καθαρά αξιοκρατικά και ηθικά κριτήρια».

 

Αντώνης Νέτσος

Με έδρα στην Αθήνα και καταγωγή από τη Χειμάρρα. Γνωστός ως βασικός νομικός εκπρόσωπος των περισσότερων εκκρεμοτήτων των βορειοηπειρωτών, θα είναι ο συντονιστικός κρίκος με τους Βορειοηπειρώτες. Θα έχει βασική ανάμιξη στο κομμάτι κινητοποίησης στη Βόρειο Ήπειρο.

 

Όμηρος Τσάπαλος

Στενός διαχρονικός συνεργάτης του Σπύρου Ριζόπουλου, γνωστός και αναγνωρισμένος στα ανερχόμενα πολιτικά στελέχη της νέας γενιάς, μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας Ριζόπουλου θα «στεφθεί» εκπρόσωπος Τύπου της παράταξης.

Source: Epirus

Previous Article

Χρυσά βραβεία γεύσης για το μέλι!

Next Article

Γ.Α.Σ. Αναγέννηση Άρτας ανακοίνωση

Σχετικά άρθρα