Συντήρηση Πολιτιστικών Μνημείων Δήμου Νικολάου Σκουφά

Share:

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των υφιστάμενων πολιτιστικών μνημείων του Δήμου Νικολάου Σκουφά οι οποίες είχαν ξεκινήσει τον μήνα Μάϊο. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 50.000,00 € με ΦΠΑ εκ των οποίων το ποσό των 30.000,00€ χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Οι παρεμβάσεις έγιναν στις Τ.Κ. : Σελλάδων, Κομποτίου, Πέτα, Φωτεινού, Περάνθης και Συκεών. Στις Σελλάδες οι εργασίες αφορούσαν στη διαμόρφωση του χώρου των δύο μνημείων που υπάρχουν στην περιοχή με παραδοσιακές πλάκες και με τοποθέτηση νέων μαρμάρων σε αντικατάσταση των παλαιών κατεστραμμένων, στο Κομπότι έγινε συντήρηση του ανδριάντα του Νικολάου Σκουφά στην κεντρική πλατεία καθώς και του ανδριάντα του Γεωργίου Καραϊσκάκη ενώ στο Πέτα, στο κεντρικό μνημείο του οικισμού, κατασκευάστηκε πέτρινος παραδοσιακός τοίχος στο μονοπάτι που οδηγεί προς το μνημείο και τοποθετήθηκαν καινούρια μάρμαρα σε σημεία που είχαν καταστραφεί. Ανάλογες εργασίες και τέτοιου είδους παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν και στα κεντρικά μνημεία των Τ.Κ. Φωτεινού, Περάνθης και Συκεών.

Πραγματοποιήθηκε λοιπόν μια πολύ καλή και συντονισμένη προσπάθεια συντήρησης και διατήρησης των πολιτιστικών μνημείων μας, τα οποία αναμφισβήτητα αποτελούν και αντικατοπτρίζουν την μεγάλη ιστορία του Δήμου μας.

Source: Arta News

Previous Article

Εναρκτήρια εκδήλωση ενημέρωσης του διακρατικού έργου ECOPORTIL

Next Article

Ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων για λιγότερη γραφειοκρατία και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών

Σχετικά άρθρα