«Καρδιολογία 2018» Ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό

Share:

Παρασκευή 29 Ιουνίου και ώρα 20:00, Ξενοδοχείο «DuLac» (Aίθουσα Πανδώρα Α)

 

Έχουν περάσει 41 χρόνια, από την πρώτη επανάσταση στην επεμβατική καρδιολογία το 1977, όταν ο AndreasGruntzig πραγματοποίησε την πρώτη αγγειοπλαστική σε νεαρό άνδρα 37 ετών.

Έκτοτε, νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις για την αντιμετώπισητης στεφανιαίας νόσου, των αρρυθμιών, νόσων των βαλβίδων της καρδιάς και της καρδιακής ανεπάρκειας, με ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους, έχουν βελτιώσει και συνεχίζουν να βελτιώνουντην αντιμετώπιση των καρδιολογικών ασθενών. Με αυτό τον τρόπο, βελτιώνεται η πρόγνωση και ελαχιστοποιείται η ταλαιπωρία των ασθενών.

Η μακρά διαδρομή της Kαρδιολογίας έχει συνοδευτεί από πολλαπλές και σημαντικότατες τεχνολογικές εξελίξεις με άριστα πλέον κλινικά αποτελέσματα.

Η ανασκόπηση των εξελίξεων αυτών, η εξέλιξη της Καρδιολογίας στα Ιωάννινα, από το 1990 έως σήμερακαι η εικόνα της σύγχρονης Καρδιολογίας, θα βρεθούν στο επίκεντρο της Ανοιχτής Εκδήλωσης για το Κοινό, με τίτλο «Καρδιολογία 2018», που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 14ου Ετήσιου Συνεδρίου Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας και του CardioCathMeeting 2018 Live DemonstrationCourse.

Η εκδήλωση, με ελεύθερη είσοδο, θα λάβει χώρα την Παρασκευή 29 Ιουνίου και ώρα20:00 στο Ξενοδοχείο «DuLac» (Aίθουσα Πανδώρα Α).

Οι συμμετέχοντες, θα έχουν τη δυνατότητα να εμβαπτισθούν στη σύγχρονη γνώση, ακούγοντας και συζητώντας με σημαντικούς καρδιολόγους, οι οποίοι θα αναπτύξουν επίκαιρα θέματα.

 

Πρόγραμμα

 «Καρδιολογία 2018»

Συντονιστής: Λ. K. Μιχάλης, Καθηγητής Καρδιολογίας, Δ/ντής Β΄ Καρδιολογικής Κλινικής,

Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, Ιωάννινα

20.00-20.15         Επεμβατική Αντιμετώπιση της Στεφανιαίας Νόσου

Ομιλητής: Δ. Αλεξόπουλος, Καθηγητής Καρδιολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Β’ Καρδιολογική Κλινική, Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών  «Αττικόν», Αθήνα

20.15-20.30         Η σημασία της Κολπικής Μαρμαρυγής στην υγεία του πληθυσμού

Ομιλητής:Ι. Λεκάκης, Καθηγητής Καρδιολογίας, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Διευθυντής, Καρδιολογική Κλινική, Νοσοκομείο «Metropolitan», τ. Διευθυντής, Β’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική, Αθήνα

20.30-20.45         Τώρα νικάμε τις καρδιοπάθειες

Ομιλητής:Δ. Κρεμαστινός, Ομότιμος Καθηγητής Καρδιολογίας, τ. Διευθυντής, Β΄ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική, Ρόδος

20.45-21.00         Η εξέλιξη της Καρδιολογίας στα Ιωάννινα, 1990 – σήμερα

Ομιλητής:Δ. Σιδερής, Ομότιμος Καθηγητής Καρδιολογίας, Αθήνα

 

Θα ακολουθήσουν τιμητικές διακρίσεις του Δ. Σιδερή, Ομότιμου Καθηγητή Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνωνκαι του M. Rees, Professor of CardiovascularStudies, BetsiCadwalladrUniversity, Health Board, BangorUniversity, United Kingdom.

Source: Epirus

Previous Article

Όλα έτοιμα για τον 1ο Κολυμβητικό Παράκτιο Αγώνα 4km που θα διεξαχθεί, στην Πρέβεζα, την Κυριακή 24 Ιουνίου

Next Article

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-Στις 26 Ιουνίου ξεκινάει τη λειτουργία της η κατασκήνωση Σαγιάδας

Σχετικά άρθρα