«Μουσική στην πόλη» από το Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής

Share:

Στα πλαίσια του νέου κύκλου μουσικών εκδηλώσεων που εγκαινιάστηκαν το 2017 με τον τίτλο «ARTΛΠΜ: Μουσική στην πόλη», το Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής ενισχύει τους δεσμούς του με την πόλη που το φιλοξενεί και συνδιοργανώνει με το Δήμο Αρταίων δύο μουσικές βραδιές την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 στο Παραλίμνιο Πάρκο Άρτας.

Την Τετάρτη 13 Ιουνίου θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «12 Νότες για τον Βασίλη Σούκα» που δημιουργήθηκε από το Εξωτερικό Εργαστήριο Δημιουργίας Ντοκιμαντέρ του ΤΛΠΜ, υπό την καθοδήγηση του Βασίλη Κομματά. Πέντε φοιτητές, μία κάμερα με ένα μικρόφωνο σε ένα 3μηνο ταξίδι ξεκινώντας από τον τόπο που γεννήθηκε ο καλλιτέχνης,  το Κομπότι Άρτας, και καταλήγοντας στο ΤΛΠΜ. Μετά την προβολή, θα ακολουθήσει τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του Βασίλη Σούκα.

Την Πέμπτη 14 Ιουνίου, φοιτητές του ΤΛΠΜ παρουσιάζουν ένα μουσικό αφιέρωμα στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο, μέσα από κομμάτια που γράφτηκαν εκείνη την περιοδο. Ακολουθεί «Μια Βόλτα στα Βαλκάνια», ένα μουσικό εργαστήριο υπό την καθοδήγηση του Θάνου Σταυρίδη. Το σχήμα θα επιχειρήσει μια στιλιστική και υφολογική προσέγγιση των μουσικών των Βαλκανίων, έτσι όπως παίζονται από περιοχή σε περιοχή.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 9 μ.μ. και η είσοδος είναι, όπως πάντα, ελεύθερη για το κοινό.

Source: Arta News

Previous Article

20 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης Ν. Άρτας

Next Article

Εθνική Συμμαχία για την Ενίσχυση των Ψηφιακών Δεξιοτήτων και της Απασχόλησης

Σχετικά άρθρα