«ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ (e-Business)»

Share:

Ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποίησετο Επιμελητήριο Πρέβεζας σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Ηπείρου την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018στην αίθουσα συνεδριάσεών του, στην οποία παρουσιάστηκαν τρεις δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ήπειρος 2014-20.

Συγκεκριμένα παρουσιάστηκε η δράση «Ηλεκτρονικό Επιχειρείν(e- Business)» η οποία είναι σε στάδιο υλοποίησης καιεπιπλέοντο θεματικό πεδίο: «Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» που είναι σε στάδιο προδημοσίευσης και πρόκειται να εκδοθούν το προσεχές διάστημαοι ακόλουθες δράσεις:

«Ενίσχυση υφιστάμενων ΜΜΕ για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών»και

«Υποστηρικτικοί Μηχανισμοί για την προώθηση της καινοτομίας στην τοπική επιχειρηματικότητα».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας κ.Ιωάννης Μπούρηςκαλωσόρισε τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνηο οποίος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις σημαντικές προσπάθειες και πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Ηπείρου.Στη συνέχεια τόνισε τη σημασία της άμεσης συνεργασίας των δύο Φορέων με σκοπό τη στήριξη της επιχειρηματικότητας της περιοχής μας και την ορθότερη αξιοποίηση των διαθέσιμων Χρηματοδοτικών Εργαλείων. Κλείνοντας ο Πρόεδρος επισήμανε ότι το Επιμελητήριο Πρέβεζας θα είναι αρωγός στις προσπάθειες οι οποίες στηρίζουν την επιχειρηματικότητατης Περιφέρειας Ηπείρου.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου προέτρεψε τις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τα νέα Χρηματοδοτικά Εργαλεία, στον μέγιστο βαθμό, ώστε να μπορέσουν να σταθούν όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο αλλά κυρίως στην διεθνή επιχειρηματική κοινότητα. Επίσης, αναφέρθηκε στα προγράμματα ΕΣΠΑ, που διαχειρίζεται η Περιφέρεια Ηπείρου και στο υπό σύσταση Ταμείο Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ ΙΙ), ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην έντονη εξωστρέφεια που ανέπτυξε η Ήπειρος και τα προϊόντα αυτής μέσα από την συμμετοχή της σε Διεθνείς Εκθέσεις.

Οι δράσεις παρουσιάστηκαν από τα στελέχη της ΕΥΔ ΕΠ Περιφέρειας Ηπείρου κ. Ευγενία Παπανικολάου, κ. Πηνελόπη Γιαννούση και κ. Νικόλαο Μπαλτογιάννη.Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε συζήτηση με τους ενδιαφερομένους και επίλυση των αποριών τους.

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας

 

Ιωάννης Μπούρης

Source: Arta News

Previous Article

Mήνυμα προς τους υποψηφίους για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Next Article

Ορκωμοσία Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Φοιτητών Τμ. Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. ΤΕΙ Ηπείρου

Σχετικά άρθρα