Συνάντηση για την εξεύρεση μόνιμου χώρου για το Μουσικό Σχολείο Άρτας

Share:

Συναντήθηκε η Επιτροπή για την Καταλληλότητα οικοπέδου που προορίζεται για την ανέγερση του διδακτηρίου του Μουσικού Σχολείου (Γυμνάσιο-Λύκειο) ενώ παράλληλα τα μέλη της πραγματοποίησαν αυτοψία στις προτεινόμενες θέσεις.

Το θέμα της στέγασης του Μουσικού Σχολείου Άρτας είναι ιδιαίτερα σημαντικό και αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή, καθώς πρόκειται για ένα σχολείο με πολύ μεγάλη δυναμική και ρόλο στην τοπική κοινωνία που προβάλλει την περιοχή. Το σχολείο, ως γνωστόν, στεγάζεται στη θέση της πρώην ΕΠΑΣ Φιλοθέης και παρά τις διαρκείς προσπάθειες του Δήμου σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για την επίλυση του στεγαστικού θέματος δεν έχει εξευρεθεί λύση μέχρι σήμερα. Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Αρταίων δεν διαθέτει κάποια έκταση ιδιοκτησίας του στην πόλη της Άρτας για την κατασκευή του μόνιμου κτιρίου και ως εκ τούτου έχουν αναζητηθεί άλλες λύσεις.

«Προσπαθούμε σε συνεργασία με όλους τους αρμοδίους φορείς να δώσουμε λύση σε ένα πρόβλημα που υφίσταται από το 2009, έτος ίδρυσης του Σχολείου. Σε αυτά τα χρόνια το  Μουσικό Σχολείο έχει καταφέρει να αποτελεί σήμα κατατεθέν για την Άρτα, την οποία προβάλλει εντός και εκτός Ελλάδος, ενώ διαθέτει εκπαιδευτικούς με υψηλό επίπεδο. Το 2009 ξεκίνησε με 11 μαθητές και πλέον έχει 250! Με την αρμόδια Επιτροπή Καταλληλότητας κάναμε μια σοβαρή συζήτηση για τις προτεινόμενες θέσεις, ακούστηκαν προτάσεις και αξιολογούνται. Σήμερα, τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί αναγκάζονται να κάνουν μάθημα ακόμη και αίθουσες προκάτ. Η εξεύρεση χώρου, λοιπόν, για τη μόνιμη στέγαση του σχολείου είναι ένα ιδιαίτερα σοβαρό θέμα που πρέπει να επιλυθεί άμεσα. Αναμένουμε το πόρισμα της Επιτροπής Καταλληλότητας, το οποίο θα λάβει υπ όψιν για κάθε προτεινόμενη θέση ανέγερσης του Μουσικού Σχολείου την εφικτότητα υλοποίησής του, το χρονοδιάγραμμα, τον προϋπολογισμό και τον τρόπο χρηματοδότησης, έτσι ώστε να επιλεγεί η βέλτιστη θέση για την άμεση κατασκευή του Μουσικού Σχολείου» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων.

Οι προτεινόμενες θέσεις προς την Επιτροπή Καταλληλότητας (χωρίς αυτό να δεσμεύει την Επιτροπή να λάβει υπ’ όψιν της και άλλες θέσεις)είναι οι εξής:

  • Θέση «πρώην ΕΠΑΣ» Τ.Κ. Χαλκιάδων Δ.Ε. Φιλοθέης (δημοτική έκταση). Πρόκειται για την θέση όπου σήμερα στεγάζεται το σχολείο. Σε αυτή η θέση προτείνεται η επέκταση του κτιρίου στο χώρο καθώς και η κατάλληλη διαμόρφωση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων για την πλήρη εξυπηρέτηση των αναγκών του σχολείου σε αδιαμόρφωτο οικόπεδο 2 στρεμμάτων που εφάπτεται του υπάρχοντος Μουσικού Σχολείου.
  • Θέση «Μητρόπολη Άρτης» στην Άρτα (δημόσια έκταση). Ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες επαφές με το Υπουργείο Οικονομικών για να παραχωρηθεί η συγκεκριμένη έκταση για την κατασκευή του κτιρίου.
  • Θέση «Πρώην Στρατόπεδο Παπακώστα» στην Άρτα (δημόσια έκταση). Για την ανέγερση νέου κτιρίου απαιτείται η παραχώρηση της έκτασης από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η τροποποίηση χρήσεων γης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Άρτας, το οποίο προβλέπει χρήσεις Πολιτιστικών, Αθλητικών δραστηριοτήτων και χώρους αναψυχής.
  • Θέση οικισμός Αγίων Αναργύρων Δ.Ε. Αρταίων (δημόσια έκταση). Πρόκειται για έκταση στον οικισμό Αγίων Αναργύρων σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον αστικό ιστό της πόλης της Άρτας, οι οποία παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Εργασίας στο Δήμο Αρταίων για την ανέγερση Σχολείου.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι στην Επιτροπή για την καταλληλότητα του οικοπέδου που προορίζεται για την ανέγερση του διδακτηρίου του Μουσικού Σχολείου συμμετέχουν οι:

  • Λεωνίδας Γκόρος, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας ως Πρόεδρος (ανάλογα με την προβλεπόμενη χρήση του υπό εξέταση ακινήτου),
  • Γιάννης Γεωργογιάννης, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, ως Πρόεδρος (ανάλογα με την προβλεπόμενη χρήση του υπό εξέταση ακινήτου)
  • Χριστόφορος Σιαφάκας, Αντιδήμαρχος ως μέλος
  • Σοφία Μίχα, Αρχιτέκτονα Μηχανικό των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. ως μέλος
  • Χρυσούλα Βόιδαρου, ιατρό Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας,
  • Παναγιώτα Πεκλάρη υπάλληλο της Δ.Ο.Υ. ως μέλος.

Source: Arta News

Previous Article

Συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης

Next Article

Έκφραση γνώμης και παρατηρήσεις επί του σχεδίου νόμου «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων».

Σχετικά άρθρα