Προορισμός: Αργεντινή – 5 Μαϊου – Άρτα

Share:

Το Κέντρο Ισπανικής Γλώσσας Barceloneta εγκαινιάζει έναν κύκλο ημερίδων αφιερωμένων στις ισπανόφωνες χώρες ξεκινώντας από την Αργεντινή. Υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Αργεντινής και του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, η ημερίδα με τίτλο «Προορισμός: Αργεντινή» φιλοδοξεί να φέρει έναν αέρα λατινοαμερικάνικης κουλτούρας στην πόλη μας, να μας ψυχαγωγήσει μέσα από τη λογοτεχνία της και τη μουσική της και να μας μυήσει στο τάνγκο, τον εμβληματικό χορό του Μπουένος Άιρες.

Η εναρκτήρια ομιλία της Δρ. Θεοδώρας Γρηγοριάδου «Αργεντίνικη λογοτεχνία και Ελλάδα: Leopoldo Lugones και Jorge Luis Borges» θα μας φέρει πιο κοντά στην λογοτεχνία της Αργεντινής. Θα ακολουθήσει η ομιλία «H νεοελληνική λογοτεχνία στην Αργεντινή» της διακεκριμένης μεταφράστριας κ. Νίνας Αγγελίδη,που τιμήθηκε με το Α’ Βραβείο Λογοτεχνικής Μετάφρασης «Victoria Ocampo». Τέλος, μέσα από την ομιλία του Δρ. Marcos Breuer θα περιηγηθούμε στην χρυσή εποχή (1935-1955) του τάνγκο.

Στη συνέχεια θα γευτούμε κρασί των ποικιλιών Malbec και Tempranillο, που παράγεται στο οινοποιείο της οικογένειας Κροντηρά στη Μεντόζα της Αργεντινής, την επαρχία των αμπελώνων και των παγκοσμίως φημισμένων αργεντίνικων κρασιών.

Η βραδιά θα κλείσει με μια αυθεντική νύχτα τάνγκο και μιλόνγκα όπου ο Gabriel Marino με την Βάσια Θανοπούλου θα παρουσιάσουν χορογραφίες τους υπό το μουσικό πρόσταγμα του Román Gómez. Έπειτα το φουαγιέ του ξενοδοχείου Βυζαντινό θα μεταμορφωθεί σε μια σάλα χορού, όπου όλοι, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, καλούνται να ζήσουν τη μαγεία του τάνγκο.

Η προβολή των ταινιών «Made in Argentina», «Bar «El Chino»» και «Kamchatka» στον κινηματογράφο Παλλάς στις 3 και 4 Μαΐου θα πλαισιώσουν την εκδήλωση και θα ολοκληρώσουν την εμπειρία για τους φίλους του κινηματογράφου.

Source: Arta News

Previous Article

Εγγραφές για το 6ο Run Greece Ιωαννίνων

Next Article

“Κάτω από τη βάση” 18 κράτη μέλη της ΕΕ

Σχετικά άρθρα