Ευτυχισμένα 140 από την Κινηματογραφική Λέσχη Άρτας

Share:

Λένε ότι ο χρόνος είναι αμείλικτος, αλλά στην περίπτωση της Κινηματογραφικής Λέσχης Άρτας τα πράγματα δείχνουν να λειτουργούν αντιστρόφως ανάλογα. Βλέπετε, η 4η κατά σειρά χειμερινή σεζόν μας φτάνει στο τέλος της και ο απολογισμός λειτουργεί σίγουρα υπέρ της. Τι διαφορετικό, όμως, βιώσαμε αυτή τη χρονιά, έτσι ώστε να μπορούμε να ισχυριζόμαστε με σιγουριά ότι φέτος, όλο αυτό που έχουμε στο νου μας έκανε έστω και ένα μικρό βήμα προόδου σε σχέση με πέρυσι;
Καταρχάς, μας δόθηκε η ευκαιρία να προσεγγίσουμε μερικές κινηματογραφικές γωνιές που έως τώρα έμεναν στο πάνω ράφι. Γίναμε θεατές καινούριων ταινιών από όλο τον κόσμο που υπό άλλες συνθήκες μπορεί και να μην τους δίναμε τη δέουσα σημασία, μιας και δεν φτιάχτηκαν για να μονοπωλούν τα φώτα της δημοσιότητας. Μία άλλη όψη του σινεμά, πιο ανεξάρτητη αλλά άκρως ποιοτική και περιπετειώδης, ξεδιπλώθηκε στη μεγάλη οθόνη χαρίζοντας μας μοναδικές στιγμές. Από την άλλη, όλο αυτό έδεσε και με το παλιό σινεμά, παρακολουθώντας μερικά «διαμάντια» του παρελθόντος που ξεδιπλώνουν όλη τους τη χάρη αποκλειστικά στη σκοτεινή αίθουσα.
Στη συνέχεια, παρόλο που η αλλαγή ημέρας και ώρας είχε γίνει από την προηγούμενη σεζόν, φέτος ήταν η χρονιά που ανέδειξε στα μέγιστα την αξία της. Τα κυριακάτικα απογεύματα απέκτησαν μία σινεφίλ αύρα και ορίστηκαν ως το σημείο συνάντησης ανθρώπων που ελκύονται από το σινεμά σαν ιδέα. Αποτέλεσμα; Η προσμονή όλων μας για τις προβολές να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, δημιουργώντας έτσι ένα υγιές κλίμα μιας ομάδας που λειτουργεί κάτω από ένα κοινό όφελος, που δεν είναι άλλο από την ανάδειξη της 7ης τέχνης σε ένα μονοπάτι διαφυγής από τη μονοτονία της καθημερινότητας.
Τελευταίο και σημαντικότερο είναι η ίδια η ομάδα. Φυσικά και δεν αναφερόμαστε μόνο σε εμάς αλλά κυρίως σε εσάς, που με τη μαζική παρουσία σας σε κάθε μας προβολή, όχι μόνο ξεπεράσατε ακόμη και την πιο αισιόδοξη προσδοκία αλλά αποτελέσατε και τον κύριο λόγο για τον οποίο αποκαλούμε την τρέχουσα σεζόν μας την καλύτερη, μέχρι την επόμενη. Φυσικά, ο καλύτερος τρόπος για να αποχαιρετήσουμε άλλη μία χειμερινή μας σεζόν δεν θα ήταν άλλος παρά μία ακόμη προβολή. Στάση μας αυτή τη φορά η Ισπανία και πάλι, όπου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μία ταινία του 2015, τα «Ευτυχισμένα 140».
Η Έλια κλείνει τα 40 της χρόνια και, για να το γιορτάσει, συγκεντρώνει φίλους και συγγενείς σ’ ένα πολυτελές εξοχικό σπίτι, όπου τους ανακοινώνει πως έχει κερδίσει 140 εκατομμύρια. Από εκείνη τη στιγμή η ατμόσφαιρα βαραίνει κι ενώ στην αρχή φαινόταν πως όλοι ήταν χαρούμενοι, αρχίζουν τους τσακωμούς και τις δολοπλοκίες, με στόχο να πάρουν τα λεφτά της τυχερής. Μία κατάσταση που αρχικά έχει ευχάριστο χαρακτήρα περιπλέκεται στη συνέχεια, καθώς βγαίνουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί χαρακτήρες των πρωταγωνιστών και δημιουργείται έτσι ένα σκηνικό γεμάτος εκπλήξεις και ανατροπές, που διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή μέχρι το τέλος.
Ευτυχισμένα 140 ή αλλιώς, φτάσαμε σε αυτό το σημείο όπου λέμε αντίο σε άλλη μία σεζόν που ο χαρακτηρισμός «ευτυχισμένη» της πάει γάντι. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι θα αργήσουμε να επανέλθουμε με καινούριες δράσεις και νέα που ελπίζουμε να σας ευχαριστήσουν. Έως τότε, όμως, σας περιμένουμε αυτή την Κυριακή στο «ΣΙΝΕ ΠΑΛΛΑΣ» για να αποχαιρετήσουμε τη σεζόν όπως της αρμόζει, ελπίζοντας ότι θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας πολύ σύντομα. Εκ μέρους όλου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΛΑΡΤ, σας ευχαριστούμε για όλα!
Από τον Βασίλη Γκορόγια
Κυριακή 15 Ιουνίου, ΣΙΝΕ ΠΑΛΛΑΣ
Ώρα Έναρξης: 17:00
Είσοδος ελεύθερη

Source: Arta News

Previous Article

Ευρεία συνάντηση φορέων και ενημέρωση για τα σημαντικότερα θέματα της περιοχής

Next Article

Η Σκοτεινή πέτρα στο Θέατρο Έκφραση

Σχετικά άρθρα