Συνεργασία του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων με την Ελβετική DSM

Share:

Συνεργασία του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων και του εργαστηρίου Υγείας των ζώων με την μεγαλύτερη εταιρία του κόσμου στην παραγωγή βιταμινών και ενζύμων, την Ελβετική DSM.
Η εταιρία DSM θα υλοποιήσει δύο πειραματικά πρωτόκολλα στα κοτόπουλα με τη χρήση νέων φυσικών πρόσθετων διατροφής αποτελούμενων από συνδυασμό φυτοβιοτικών, δηλαδή φυσικών εκχυλισμάτων αιθέριων ελαίων από φαρμακευτικά φυτά με ένζυμα και προβιοτικά σε συνεργασία με την ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Υγείας των ζώων και Υγιεινής και Ποιότητας Τροφίμων του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων, για τη διαπίστωση της ευεργετικής τους δράσης στο πεπτικό σύστημα των πτηνών. Η εμπιστοσύνη της διεθνούς φήμης εταιρίας στο ΤΕΙ Ηπείρου και η κοινή ερευνητική προσέγγιση για την αναγνώριση και επιστημονική τεκμηρίωση διατροφικών της προϊόντων αποτελεί μεγάλο βήμα στη διεθνή εμβέλεια του Τμήματος και του ΤΕΙ Ηπείρου και ανοίγει σημαντικούς δρόμους κοινής δράσης με εταιρίες κολοσσούς στην αγροδιατροφή.
Το έργο αυτό θα εκτελεστεί σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και όλοι οι πειραματισμοί θα γίνουν στην σύγχρονη μονάδα του Κωνσταντίνου Μίχα στη Γαβριά Άρτας που εδώ και πέντε χρόνια έχει ανοίξει το πτηνοτροφείο του για την υλοποίηση με επιτυχία εξαιρετικών ερευνητικών έργων σε συνεργασία με το ΤΕΙ Ηπείρου. Διευθύνοντα στελέχη της εταιρίας DSM θα επισκεφτούν την Άρτα στις 14-15 Απριλίου και τις πειραματικές εγκαταστάσεις και το εργαστήριο του τμήματος. Σημαντικό ρόλο σε όλα τα ερευνητικά έργα του Εργαστηρίου εκτός της ερευνητικής ομάδας του εργαστηρίου που αποτελείται από την κ. Τζώρα, τον κ. Τσίνα, τον κ. Σκούφο, τον κ. Χατζηζήση, τον κ. Ναθαναηλίδη, την κ. Φώτου, την κ. Γκούβα, τον κ. Μαγκλάρα, τον κ. Χατζόπουλο και τους επιστημονικούς συνεργάτες κ. Βόιδαρου και κ. Καραμούτσιο, παίζουν οι φοιτητές της κατεύθυνσης Ζωικής παραγωγής. Και στα δύο έργα που θα πραγματοποιηθούν θα συμμετάσχουν 8 προπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος, οι κ. Αποστόλης Μπακόλας, κ. Θανάσης Κεραμάρης, κ. Παναγιώτης Μπακατσέλος, κα. Νίκη Γιουρέλη, ο κ. Θόδωρος Βρυώνης, ο κ. Μιχάλης Σέργης, η κα. Αγγελική Σταύρου και ο κ. Μιλτιάδης Παπαδάτος, οι οποίοι θα είναι και συν-συγγραφείς σε ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια με τα αποτελέσματα του έργου.
Το Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων πρωτοπορεί σε σημαντικούς τομείς έχοντας εισάγει στην προπτυχιακή εκπαίδευση την έρευνα και την ενεργή διασύνδεσή του με τις μεγαλύτερες βιομηχανίες του χώρου της Ζωικής Παραγωγής και μέσω του υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης ανοίγει το δρόμο για την ένταξη των επιστημονικών δεδομένων που παράγει στην κτηνοτροφία και τα τρόφιμα, αλλά και των αποφοίτων του στην Βιομηχανία της Ζωικής Παραγωγής όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς όπως δείχνουν τα σημερινά δεδομένα, αποτελώντας ένα σημαντικό πόλο αναγνωρισιμότητας για το μετασχηματισμό του ΤΕΙ σε Πανεπιστήμιο και του Τμήματος σε Γεωπονική Σχολή της Άρτας.

Source: Arta News

Previous Article

Νέοι κανόνες λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος – αντικαπνιστικός νόμος

Next Article

Δελτίου τύπου για τροχαίο με αρκούδα στον Αετό Αμυνταίου

Σχετικά άρθρα