Καταγγελία του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας για τον Μαραθώνιο

Share:

Με μεγάλη μας έκπληξη και οργή διαβάσαμε την ανακοίνωση του Δήμου Αρταίων για την ακύρωση του ‘Δρόμου του Γιοφυριού’ που αναφέρει σαν έναν από τους ουσιαστικούς λόγους της ακύρωσης ότι την »συγκεκριμένη ημέρα Κυριακή των Βαίων θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα» .

Να ενημερώσουμε λοιπόν τα μέλη μας και τον Αρτινό λαό αλλά και να θυμίσουμε στην Δημοτική αρχή τα εξής:

1) Η Κυριακή των Βαιών είναι μία από τις οκτώ Κυριακές που επιτρέπει ο νόμος να είναι τα καταστήματα ανοιχτά . Με απόφαση παλαιότερης Γενικής Συνέλευσης του Εμπορικού Συλλόγου τα προηγούμενα χρόνια είχαμε τα καταστήματά μας κλειστά.
2) Μας προτάθηκε από τον Δήμαρχο (στην συνάντηση που είχαμε στο υπουργείο ανάπτυξης 28/2/18) να αλλάξουμε την απόφαση μας και να ανοίξουμε τα καταστήματά μας την συγκεκριμένη ημέρα με σκοπό να ενισχύσουμε την εκδήλωση του Μαραθωνίου αλλά και να βοηθηθεί η αγορά από την επισκεψημότητα .
3) Στις 14/3/18 η Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόταση του Δημοτικής Αρχής κρίνοντας σωστές τις αιτιολογίες της
4) Το ίδιο είχε γίνει και την Κυριακή 17/12/17 που κανονικά θα είχαμε κλειστά τα καταστήματά μας (Με απόφαση παλαιότερης Γενικής Συνέλευσης του Εμπορικού Συλλόγου ) με προτροπή του Δημάρχου αλλάξαμε την απόφαση και ανοίξαμε γιατί τότε θα γινόταν η ποδηλατική εκδήλωση santabike αλλά και ο Δήμος θα έκανε εορταστικές εκδηλώσεις .
Από τα παραπάνω γεγονότα λοιπόν αποπνέουν οι εξής απορίες που η Δημοτική Αρχή πρέπει να απαντήσει :

1) Για πιο λόγο ο Δήμαρχος μας πρότεινε μια ενέργεια η οποία θα δημιουργούσε πρόβλημα ασφάλειας στον αγώνα;
2) Γιατί δεν καλεστήκαμε από την επιτροπή διοργάνωσης να ενημερωθούμε για τους κινδύνους;
3) Γιατί πρόβλημα ασφαλείας δημιουργούν μόνο τα ανοιχτά εμπορικά καταστήματα και όχι τα ανοιχτά καταστήματα εστίασης(καφετέριες ,φαστ φουντ) και Εκκλησία που εκείνη την ημέρα λειτουργεί μιας και είναι η Κυριακή των ​Βαίων
4) Γιατί δεν υπήρχε κίνδυνος την Κυριακή 17/12/17 στην εκδήλωση santabike που άνοιξαν τα καταστήματα;

Λυπούμαστε πάρα πολύ για την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα αλλά σαν Εμπορικός Σύλλογος Άρτας δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας χρησιμοποιήσει και να μας δυσφημήσει για να καλύψει δικές του προχειρότητες και ανικανότητες.
Σαν Σύλλογος έχουμε δείξει πνεύμα συνεργασίας με τον οποιοδήποτε για το καλό την ΠΟΛΗΣ μας , της ΑΡΤΑΣ μας .

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α. ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ

Source: Arta News

Previous Article

Ο Δήμος Αρταίων συμμετέχει στη φετινή «Ώρα της Γης»

Next Article

Συνάντηση του δημάρχου Νικολάου Σκουφά με την κ. Λυδία Κονιόρδου

Σχετικά άρθρα