Θετικά μηνύματα από την γερμανική αγορά για την Ήπειρο

Share:

Θετικές εντυπώσεις και αισιόδοξα μηνύματα, ήταν το αποτέλεσμα που είχε η παρουσία της Περιφέρειας Ηπείρου, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού, ITB Berlin, που πραγματοποιήθηκε στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας, το τετραήμερο από τις 7 Μαρτίου έως χθες.

Στην ITB Berlin συμμετείχαν φέτος 10.000 και πλέον εκθέτες από 180 χώρες, ενώ, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας, εύσημα για την οργανωμένη και σχεδιασμένη παρουσία, καθώς επίσης για τις γενικότερες κατευθύνσεις της τουριστικής προβολής της Ηπείρου, απέδωσε στην αποστολή της Περιφέρειας η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο διευθυντής Επικοινωνίας του ΕΟΤ Πέτρος Σαγάνας.

Συγεκριμένα, η Έλενα Κουντουρά, κατά την επίσκεψη της στο περίπτερο, αναφέρθηκε στην εξαιρετική δουλειά που γίνεται στην Ήπειρο στον τουριστικό τομέα, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Περιφέρεια θα έχει μερίδιο από την αυξημένη και φέτος τουριστική κίνηση των Γερμανών προς την Ελλάδα.

Η προβολή της Περιφέρειας κινήθηκε σε τρεις κατευθύνσεις: Μέσω των ειδικών εκδόσεων της, με συναντήσεις που πραγματοποίησαν φορείς και επιχειρηματίες, καθώς και με επαφές που είχαν μέλη της αποστολής της Περιφέρειας.

Πολύ σημαντική, χαρακτηρίζει η Περιφέρεια, τη συνάντηση της περιφερειακής συμβούλου Αντιγόνης Φίλη και των στελεχών της Διεύθυνσης Τουρισμού, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της

γερμανικής Ένωσης ταξιδιωτικών γραφείων ( DRV) και με ομάδα στελεχών του οργανισμού, κατά την οποία συζητήθηκε η προοπτική συνεργασίας γερμανικών γραφείων σε ειδικούς τομείς, όπως εκείνον του εναλλακτικού τουρισμού.

Ενδεικτικό της εντυπωσιακής παρουσίας της Ηπείρου, ήταν και το γεγονός, ότι ο σταθμός της Deutsche Welle, φιλοξένησε δηλώσεις στελεχών της Περιφέρειας σε απευθείας μετάδοση, κατά την οποία έγινε παρουσίαση των πλεονεκτημάτων που προσφέρει η Ήπειρος τις τέσσερις εποχές του χρόνου.

Εκτενής αναφορά, έγινε επίσης και σε ηλεκτρονικές τουριστικές σελίδες.

Ήταν η 3η κατά σειρά συμμετοχή της Ηπείρου σε εκθέσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς είχαν προηγηθεί εκείνες του Εναλλακτικού Τουρισμού στο Αμβούργο και του Γενικού Τουρισμού στο Βελιγράδι, όπου επίσης υπήρξε έντονη η Ηπειρωτική παρουσία. Η επόμενη προγραμματισμένη προβολή του τουριστικού προϊόντος της Ηπείρου, είναι στην μεγάλη ρωσική αγορά και την έκθεση MITT στη Μόσχα.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Source: Ellada

Previous Article

Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο διαθέσιμο στην αγορά

Next Article

Φορολογικές δηλώσεις 2018: Προσοχή στις ημερομηνίες και στα στοιχεία

Σχετικά άρθρα