Ψέματα … ντυμένα αλήθειες

Share:

Μέσα στα τόσα ίσως δεν έχουμε συνειδητοποιήσει κάτι , ότι οι Απόκρηες μας ταιριάζουν απόλυτα σαν γιορτή,… άντε και στους Βραζιλιάνους λόγω σάμπας .Όταν όλη τη χρονιά είμαστε βουτηγμένοι μέσα στα ψέματα , … ας το πάρουμε αλλιώς και ας καθιερώσουμε δύο μέρες που θα λέμε αλήθειες. Έτσι το καρναβάλι είναι επιβεβλημένο σε αυτή τη χώρα να γιορτάζεται ως κάποια εκδήλωση που να είμαστε οι εαυτοί μας. Σε μια κοινωνία που μαστίζεται από το ψέμα , την ανασφάλεια και την ανησυχία η Κυριακή των Απόκρεω και η Καθαρά Δευτέρα – από μία άποψη το λέει και το όνομά της – πρέπει να γιορτάζονται ως μέρες που τα ψέματα «ντύνονται» αλήθειες.
Τελικά τι γιορτάζουμε τις απόκρηες ; Τη στιγμή που όλα είναι σχεδόν τυχάρπαστα , υπάρχει κάτι σοβαρό για διακωμώδηση ;
Και για να μη θεωρηθεί ότι γράφω υπερβολές σε αυτή τη χώρα της υπερβολής σε ασήμαντα πράγματα, εξηγούμαι για την άρση οποιασδήποτε παρεξήγησης . Εξάλλου είναι ψέματα ότι
– όποιος δουλεύει θεωρείται βλάκας (εδώ μόνο τα ρολόγια και τα κορόιδα δουλεύουν)
– όποιος είναι έντιμος θεωρείται ηλίθιος
– όποιος λέει αλήθεια τον «παίρνουνε στο μεζέ»
– όποιος πληρώνει τις υποχρεώσεις του θεωρείται κορόιδο
– όποιος οδηγεί κανονικά θεωρείται ατζαμής
– όποιος διαβάζει για να είναι πρώτος θεωρείται κατακριτέος
– όποιος έχει κάποια αξία γίνεται προσπάθεια κατεδάφισής του
– όποιος κρατάει τη σειρά του καταντάει τελευταίος
– όποιος από ευγένεια ανοίγει την πόρτα στους άλλους τελικά μένει απέξω
– όποιος είναι μεγαλοκλέφτης δεν συλλαμβάνεται ποτέ
– αν τολμήσει πολιτικός και πει αλήθειες τον τρώει η μαρμάγκα
– όποιος συναλλάσσεται με αυτό το ανύπαρκτο κράτος «λάφυρο των κομμάτων »βρίσκει τελικά τον μπελά του
– όποιος μπλέξει σε δικαστικές διαδρομές πολλές φορές πεθαίνει χωρίς να προλαβαίνει να βρει το δίκιο του
– όποιος αναλαμβάνει την ευθύνη θεωρείται γραφικός
– όποιος σέβεται τους συνανθρώπους του, σπάνια τον σέβονται
Σε αυτό τον απίστευτο χορό των ψεμάτων πρωτεύουσα θέση έχουν αυτοί που θα έπρεπε να δίνουν το καλό παράδειγμα , οι εκλεγμένοι. Είναι θεώρημα, χωρίς ψέματα δεν εκλέγεσαι ποτέ, ξέρω τι σας λέω. Κι εμείς όταν βλέπουμε εκλεγμένο πολιτικό αυτόματα ντυνόμαστε ψηφοφόροι του, γιατί υφέρπει μέσα μας η πελατειακή σχέση, να κρατάμε την επαφή μήπως και μας φανεί κάπου χρήσιμος. Είναι τραγικό να διαπιστώνουμε ότι ύστερα από οκτώ χρόνια απίστευτης κρίσης ότι το πολιτικό σύστημα δεν έκανε ούτε μισό βήμα για να βελτιωθεί.
Ποια είναι μία από τις αγαπημένες φράσεις των πολιτικών ; «Οι μάσκες έπεσαν», έτσι θα ισχυριστούν τώρα και με την NOVARTIS κι αν περιμένετε να προκύψει κάτι χειροπιαστό και συγκεκριμένο, όπως λέει και μια φράση του συρμού με αυτό το πλευρό να κοιμάστε. Κατά τη συγκεκριμένη συζήτηση στη Βουλή θα ήταν προτιμότερο να παρακολουθήσει κανείς το καταπληκτικό θέαμα που προσφέρει το καλλιτεχνικό πατινάζ από τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ε !δεν γίνεται να προσπαθήσουμε να είμαστε για δύο μέρες όλοι κανονικοί, αληθινοί, ο εαυτός μας! Ας ντυθούμε επιτέλους νομιμότητα, ευγένεια , εμπιστοσύνη στις σχέσεις και τις συναλλαγές μας, συνέπεια, αξιοπιστία, αλήθεια, μετριοφροσύνη , αξιοπρέπεια ή κάτι τέλος πάντων από όλα αυτά.
Και για να το ελαφρύνω λίγο το Καρναβάλι σημαίνει κέφι, μπρίο, χορός, διασκέδαση, εμένα ποτέ δεν μου άρεσε . Όχι ότι αποποιούμαι αυτές τις χαρές αλλά οι οβιδιακές μεταμορφώσεις ποτέ δεν ήταν το φόρτε μου. Μόνο η Καθαρή Δευτέρα είναι μια συμπαθητική μέρα γιατί συνδέεται με σαρακοστιανά , βόλτες, χαρταετούς και θάλασσα.
Αντε και καλή σαρακοστή.

Source: Arta News

Previous Article

Next Article

Επιμελητήριο Άρτας: Επιστολή στον Περιφερειάρχη Ηπείρου

Σχετικά άρθρα