Ευχαριστήρια επιστολή Μουσικοφιλολογικού συλλόγου Άρτης «ΣΚΟΥΦΑΣ»

Share:

ΜΟΥCΙΚΟΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟC CΥΛΛΟΓΟC ΑΡΤΗC
«CΚΟΥΦΑC» – 1896
Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών 1975
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο 2018 πραγματοποιήθηκαν στην Πνευματική Στέγη του Συλλόγου δυο σημαντικές εκδηλώσεις που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του κοινού και στέφθηκαν με επιτυχία.
Συγκεκριμένα στις 23 Ιανουαρίου η εκδήλωση με θέμα «Ολοκαύτωμα: κοινωνικοπολιτικές, οικονομικές και πολιτισμικές επιπτώσεις στον ελληνικό και διεθνή χώρο» σε συνδιοργάνωση με τη Bιβλιοθήκη του ΤΕΙ Ηπείρου,με το Διεθνές Κέντρο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, με το Κέντρο Νεότητας του Δήμου της Ρώμης και ο Σύλλογος ΣΚΟΥΦΑΣ.
Στις 2 Φεβρουαρίου η επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Υγεία της Γυναίκας. Ιδιαιτερότητες και Προσεγγίσεις» που συνδιοργάνωσαν η Ακαδημαϊκή Εταιρεία Άρτας, η Ιατρική Εταιρεία Άρτας και ο Σύλλογος ΣΚΟΥΦΑΣ.
Κατά τη διάρκεια της Αποκριάς ο Σύλλογος συμμετείχε με όλα τα τμήματα του στις εκδηλώσεις και τα παραδοσιακά δρώμενα.
Στις 10 Φεβρουαρίου στο καρναβάλι γυναικών με θέμα «Discoπάθεια»
Στις 15 Φεβρουαρίου αναβίωσε το αρτινό παραδοσιακό έθιμο των Μπαντίδων με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου καθώς και των Συλλόγων «Λαογραφικός όμιλος Τα Τζουμέρκα» , «Π.Κ.Αμφιλόχιας» και «Αδελφότητα Ανωγειατών Φιλιππιάδας» τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την συμμετοχή τους.
Στις 16 Φεβρουαρίου η Μουσική Σχολή της Φιλαρμονικής έδωσε αποκριάτικο χρώμα στην οδό Σκουφά με τις αρτινές παραδοσιακές μελωδίες.
Στις 17 Φεβρουαρίου πλέξαμε το Γαϊτανάκι χορέψαμε και τραγουδήσαμε στους δρόμους της πόλης.
Στις 24 & 25 Φεβρουαρίου η Φιλαρμονική συμμετείχε στις εκδηλώσεις της 192ης Επετείου της Μάχης του Ντολμά στο Αιτωλικό.

Τέλος στις 25 Φεβρουαρίου τα παιδικά και εφηβικά τμήματα του Χορευτικού πήραν μέρος στη Πίτα του Ηπειρώτη στην Αθήνα.

Ευχαριστούμε τον κόσμο που κάθε φόρα ανταποκρίνεται στις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στην αίθουσα της Πνευματικής Στέγης καθώς και σε όλες τις δραστηριότητες και τις προσπάθειες που κάνει ο Σύλλογος για την προώθηση της παράδοσης και του πολιτισμού μας.

Από το Δ.Σ. του Συλλόγου

Source: Arta News

Previous Article

«Ο τρίτος άνθρωπος» απο την Κινηματογραφική Λέσχη Άρτας

Next Article

Δελτίο τύπου ΒΙΚΟΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ μπάσκετ

Σχετικά άρθρα