Επιμελητήριο Άρτας: “EU Green Gateway to Japan”.

Share:

Σύμφωνα με επιστολή του Γραφείου ΟΕΥ της ελληνικής Πρεσβείας στο Τόκυο «το Πρόγραμμα θα υλοποιηθεί εντός του 2018, απευθύνεται σε εταιρεία με έδρα ένα από τα κράτη – μέλη της Ε.Ε. στην Ιαπωνία και στοχεύει στην προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών τους στην ιαπωνική αγορά.

Είναι τριετούς διαρκείας (2007-2009) και επικεντρώνεται στην διοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών στο πλαίσιο διεθνών εκθέσεων που διοργανώνονται στην Ιαπωνία. Σε κάθε αποστολή συμμετέχουν κατά μέσο όρο 40 εταιρείες. Οι υποψήφιες εταιρείες πρέπει να πληρούν σειρά κριτηρίων, όπως να υφίστανται επί τουλάχιστον πενταετία και να μπορούν να επιδείξουν οικονομικά αποτελέσματα επί τριετία, να έχουν έδρα εντός της Ε.Ε., να έχουν εξωστρεφή δράση, να διαθέτουν στρατηγική επέκτασης στο εξωτερικό, κ.λ.π. Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στην διεύθυνση https://www.eu-gateway.eu/content/japan-0

Δίνει έμφαση στις «πράσινες» τεχνολογίες, δηλαδή σε αυτές που βασίζονται σε τεχνολογία φιλική προς το περιβάλλον αλλά στην πράξη δέχεται εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τομείς που έχουν επιλεγεί. Αυτοί είναι οι εξής:

  • Κατασκευές – τεχνικά έργα
  • Περιβάλλον και διαχείριση υδάτων
  • Ιατρική περίθαλψη
  • Πράσινη ενέργεια (ανανεώσιμες πηγές)

Παρέχονται υπηρεσίες εξασφάλισης εκθεσιακού χώρου, κατασκευής περιπτέρου καθώς και μετάφρασης/διερμηνείας. Ορισμένες δαπάνες που αφορούν δαπάνες μάρκετινγκ ή οργάνωσης καλύπτονται κατά 100%, ενώ εν μέρει καλύπτονται οι δαπάνες ξενοδοχείου, όχι όμως τα αεροπορικά εισιτήρια.

Κατά το 2018 προβλέπεται η υλοποίηση των εξής επιχειρηματικών αποστολών:

Tίτλος Ημερομηνίες αποστολής Προθεσμία αίτησης
Περιβάλλον και τεχνολογίες υδάτων 21-25 Μαίου 2018 2 Φεβρουαρίου 2018
Τεχνολογίες πράσινης ενέργειας 18-22 Ιουνίου 2018 2 Μαρτίου 2018
Κατασκευές και τεχνολογίες δόμησης 19-23 Νοεμβρίου 2018 27 Ιουλίου 2018

Source: Arta News

Previous Article

“Η Ιστορία του Ελληνικού Έθνους αλλιώς”

Next Article

Διοργάνωση Αποκριάτικου Χωριού φέτος στο Δήμο Αρταίων

Σχετικά άρθρα