Συνάντηση εργασίας για το διακρατικό έργο POLYPHONIA

Share:

Την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΕΔ Ηπείρου συνάντηση εργασίας των εταίρων του έργου με διακριτικό τίτλο: «THEMATIC TOURISM DEVELOPMENT THROUGH THE PRESERVATION OF POLYPHONIC MUSIC, UNIQUE ELEMENT OF THE CROSS-BORDER CULTURAL HERITAGE» – «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ» και ακρωνύμιο «POLYPHONIA» του Προγράμματος INTERREG IPA II Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα – Αλβανία 2014 -2020» του Άξονα Προτεραιότητας 2 «Προώθηση της Τοπικής Οικονομίας» και του Ειδικού Στόχου 2.1 «Διατήρηση των πολιτιστικών και φυσικών πόρων, ως προϋπόθεση για την τουριστική ανάπτυξη της Διασυνοριακής περιοχής»
Τους εκπροσώπους των εταίρων εκ μέρους της ΠΕΔ Ηπείρου καλωσόρισε ο κ. Κων/νος Καψάλης – Δήμαρχος Πωγωνίου και μέλος του ΔΣ, τονίζοντας ότι η πολυφωνική μουσική αποτελεί δίαυλο πολιτισμού και μοχλό ανάπτυξης των περιοχών μας.
Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση των κοινών στόχων, των δραστηριοτήτων και των ενεργειών από τον Σύμβουλο Ανάπτυξης της ΠΕΔ Ηπείρου, κ. Νικόλαο Δέσκα.
Το έργο ξεκινάει από 01.01.2018, έχει διετή διάρκεια και συμμετέχουν οι:
• ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ – Επικεφαλής έργου
• Δήμος ΠΩΓΩΝΙΟΥ – Εταίρος
• Δήμος ΔΕΡΟΠΟΛΗΣ – Εταίρος
• Περιφέρεια ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ – Εταίρος
• Περιφερειακή Διεύθυνση Εθνικού Πολιτισμού ΑΥΛΩΝΑΣ – Εταίρος
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχει στην ευθύνη της την διάσωση, διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Source: Epirus

Previous Article

Επιστολή της Ένωσης αγροτών στον Γ.Γ. Ανεξάρτητης Αρχής Δημ.Εσόδων

Next Article

Δήλωση -διαμαρτυρία- για την κατάργηση των υποθηκοφυλακείων

Σχετικά άρθρα