Κόκκινο κρασί και σοκολάτα το «ελιξίριο της νεότητας»

Share:

Το «ελιξίριο της νεότητας» κρύβεται στις τροφές που καταναλώνουμε; Ή πρόκειται για ένα μαγικό φίλτρο, τη συνταγή του οποίου γνωρίζουν ελάχιστοι;

Οι επιστήμονες δεν… αποδέχονται την προσέγγιση της μαγείας, δηλώνουν ωστόσο ότι το πραγματικό «μαγικό φίλτρο» για τη νεότητα, υπάρχει όντως σε πολύ συγκεκριμένες τροφές και ποτά, όπως το κρασί και η σοκολάτα, αλλά και… γλυκύτατες συνήθειες, όπως το… φιλί!

Αν κάποιος διαθέτει τη δυνατότητα, ή την ευκαιρία να συνδυάσει αυτά τα τρία «συστατικά», τότε όχι μόνο θα αισθάνεται νέος ή νέα, αλλά θα είναι… ξεκάθαρο στο πρόσωπό του!

Παλαιότερη έρευνα έδειξε ότι το φιλί προκαλεί την ενεργοποίηση «θετικών» ορμονών, μέσω των οποίων ο άνθρωπος όχι μόνο αισθάνεται πιο νέος, αλλά φαίνεται και πιο νέος, καθώς ο οργανισμός του ανανεώνει περισσότερα κύτταρα.

Νέα έρευνα απέδειξε ότι ανάλογες «υπηρεσίες» προσφέρει η κατανάλωση κρασιού και σοκολάτας, πάντα με μέτρο, αν και όχι μόνο σε ειδικές περιστάσεις.

Όπως ανέφεραν οι επιστήμονες στην έκθεσή τους, ανακάλυψαν ότι το κρασί και η σοκολάτα βοηθούν τα παλιά κύτταρα να ανανεωθούν και να αντικατασταθούν από νέα, με συνέπεια το δέρμα να γίνεται πιο σφριγηλό και ως εκ τούτου, να εξαφανίζονται ή έστω να περιορίζονται οι ρυτίδες.

Την έρευνα πραγματοποίησαν φοιτητές από το Πανεπιστήμιο του Έξετερ, σε συνεργασία με ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Μπράιτον, στη Βρετανία.

Source: Cosmos

Previous Article

Σε δεκαεφτά εκθέσεις τουρισμού και προβολής προϊόντων η Π. Ηπείρου

Next Article

Ο νέος χάρτης των προστατευόμενων περιοχών στην Ήπειρο

Σχετικά άρθρα