Απούσα η Ελλάδα από τις Top 10 προτάσεις του Lonely Planet για το 2018

Share:

Στο Top 10 των προτεινόμενων χωρών, την κορυφαία θέση κατέλαβε η Χιλή, ενώ την κορυφή στις πόλεις πήρε η Σεβίλη της Ισπανίας. Στο Top 10 των περιοχών, την πρώτη θέση κατέκτησε το Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας και η κοντινή ακτή Κόζγουεϊ. Το Ταλίν κερδίζει όταν μιλά το πορτοφόλι.
Απούσα είναι η Ελλάδα και από τις τέσσερις λίστες με προτεινόμενους ταξιδιωτικούς προορισμούς που κατάρτισε ο οδηγός Lonely Planet για το 2018, αν και οι τουρίστες φαίνεται να εκτιμούν ούτως ή άλλως τη χώρα μας.

Στο Top 10 των προτεινόμενων χωρών, την κορυφαία θέση κατέλαβε η Χιλή, ενώ δεύτερη κατατάχθηκε η Νότια Κορέα.

Η Ευρώπη εκπροσωπείται από δύο χώρες, την Πορτογαλία, που βρίσκεται στην τρίτη θέση, και την Μάλτα, η οποία είναι έκτη.

Στη λίστα των δέκα προτεινόμενων πόλεων την πρώτη θέση κατέλαβε η ισπανική Σεβίλλη, με το Lonely Planet να επισημαίνει ότι την τελευταία δεκαετία η πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας έχει «μεταμορφωθεί» δίνοντας έμφαση στο καλλιτεχνικό της παρελθόν και σε έναν πιο καθαρό αστικό ιστό που χαρακτηρίζεται από «ποδήλατα και τραμ».

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Ντιτρόιτ των Ηνωμένων Πολιτειών, η άλλοτε πρωτεύουσα των αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών, ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνει η πρωτεύουσα της Αυστραλίας, η Καμπέρα.

Παρά την απουσία της Ελλάδας η Ευρώπη κυριαρχεί σε αυτή τη λίστα, έχοντας πέντε από τις κορυφαίες δέκα πόλεις. Το Αμβούργο (Γερμανία) είναι τέταρτο, η Αμβέρσα (Βέλγιο) είναι έκτη, η ιστορική Ματέρα της Ιταλίας βρίσκεται στην έβδομή θέση ενώ το Όσλο, πρωτεύουσα της Νορβηγίας, κλείνει τη δεκάδα.

Στο Top 10 των περιοχών, την πρώτη θέση κατέκτησε το Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας και η κοντινή ακτή Κόζγουεϊ. Όπως και η Σεβίλλη, η περιοχή του Μπέλφαστ φιλοξενεί γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς Game of Thrones.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Αλάσκα των ΗΠΑ ενώ το «χάλκινο» κέρδισαν οι σλοβενικές Άλπεις. Ένα μικρό άρωμα Ελλάδας βρίσκεται στην έκτη θέση, την οποία κατέλαβαν τα γραφικά Αιολικά Νησιά, που βρίσκονται βόρεια της Σικελίας.

Τέλος, στη λίστα με τις περιοχές που προσφέρουν την καλύτερη αναλογία κόστους – αποτελέσματος, πρώτο βρίσκεται το Ταλίν της Εσθονίας, ενώ δεύτερο έρχεται το νησί Λανθαρότε στα ισπανικά Κανάρια Νησιά.

Σε ένα σημάδι των καιρών, στην έβδομη θέση βρίσκεται η Βρετανία, με το Lonely Planet να προτρέπει τους επίδοξους ταξιδιώτες να εκμεταλλευτούν στο έπακρο την αποδυνάμωση της λίρας που έχει προκαλέσει το Brexit. Πέραν του πάντοτε ακριβού Λονδίνου, όσοι θέλουν μπορούν να βρουν ευκαιρίες σε επαρχίες όπως το Ντέβον και η Κορνουάλη ή σε πόλεις όπως το Μπαθ, το Γιόρκ και το Εδιμβούργο.

Πηγή: Σκάι.gr

Source: Ellada

Previous Article

«Τα Φαρμακευτικά Φυτά από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα»

Next Article

Στην Ήπειρο το πρώτο δίκτυο πεζοπορικών μονοπατιών

Σχετικά άρθρα