Ο Γενικός Πρόξενος της Αλβανίας στα Ιωάννινα επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Άρτας

Share:

Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Άρτας πραγματοποίησε την Πέμπτη, οΓενικός Πρόξενος της Αλβανίας στα Ιωάννινακ. PervinGjikuria.
Ο κ. Gjikuriaσυναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Χρήστο Παπάζογλου με τον οποίο συζήτησαν τιςδυνατότητες ανάπτυξης συνεργασίας των επιχειρηματιών της Άρτας με συναδέλφους τους στην Αλβανία.
Ο Χρήστος Παπάζογλου ενημέρωσε τον Γενικό Πρόξενο για τους τομείς δραστηριοποίησης των Αρτινών Επιχειρήσεων και τα προϊόντα που παράγονται στην περιοχή, καθώς και για τις προτάσεις που υπέβαλε το Επιμελητήριο Άρτας στο πλαίσιο του διασυνοριακού προγράμματος Interreg «Ελλάδα-Αλβανία», σε συνεργασία με φορείςκαι των δυο χωρών, μία εκ των οποίων έχει εγκριθεί.
Ο κ. Παπάζογλου ζήτησε πιο εντατική συνεργασία ώστε να υποβάλλονται όλο και περισσότερες νέες προτάσεις σε διασυνοριακά Προγράμματα για τομείς όπως ο πρωτογενής τομέας, η μεταποίηση και ο τουρισμός, όπου υπάρχουν δυνατότητες ανάπτυξης και συνεργασίας.
Επίσης, πρότεινε την άμεση διοργάνωση μιας ευέλικτης επιχειρηματικής αποστολής από την Άρτα με Β2Β συναντήσειςμε συναδέλφους τους στην Αλβανία, με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ επιχειρήσεων των δύο χωρών και την προώθηση τοπικών προϊόντων στη γείτονα χώρα, πρόταση που βρήκε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ο Γενικός πρόξενος.
Ο κ. PervinGjikuriaαναφέρθηκε στους κλάδους που γνωρίζουν ανάπτυξη στη χώρα του, όπως ο τουρισμός, ο πρωτογενής τομέας και η τυροκομία, επισημαίνοντας την ανάγκη εκπαίδευσης. Όπως είπε, υπάρχει έλλειψη τεχνογνωσίας ειδικά στον κλάδο της τυροκομίας, τομέας στον οποίο θα τους ενδιέφερε άμεσα μια συνεργασία μεταξύ των δύο περιοχών. «Από μια τέτοια συνεργασία θα επωφελούνταν και οι δύο γείτονες» τόνισε χαρακτηριστικά.
Τέλος, δεσμεύθηκε να συζητήσει τα αιτήματα του Επιμελητηρίου Άρτας με τα αρμόδια Αλβανικά υπουργεία – κυρίως στο Αγροτικής Ανάπτυξης-και να συμβάλλει τα μέγιστα στην προώθηση των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών.

Source: Arta News

Previous Article

Στην Άρτα την Τετάρτη η Φλόγα των 23ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Next Article

Συνάντηση εργασίας για τους Ορεινούς Δήμους της Ηπείρου

Σχετικά άρθρα