Εναλλακτικό σχέδιο για την αξιοποίηση του Ξενία

Share:

Την απόφαση να προχωρήσει σε εναλλακτικό σχέδιο, εγκαταλείποντας οριστικά την ιδέα του ξενοδοχείου στη θέση του Ξενία, έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας, αυτή την φορά με διευρυμένη πλειοψηφία.

Όπως είναι γνωστό το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο είχε απορρίψει την μελέτη για την λειτουργία ξενοδοχείου στέλνοντας ουσιαστικά στις καλλένδες το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής.

Έτσι, αρκετούς μήνες μετά την απόφαση αυτή και με δεδομένο ότι ήταν ορατός ο κίνδυνος να εγκαταλειφθεί πλήρως ο χώρος, η Δημοτική Αρχή έβαλε νερό στο κρασί της και κατέθεσε πρόταση για την εκπόνηση νέας μελέτης η οποία εν πολλοίς θα εναρμονίζεται με τις υποδείξεις του ΚΑΣ.

Το νέο σχέδιο, αναμένεται να περιλαμβάνει τη λειτουργία καφετέριας- εστιατορίου στο ισόγειο και άλλες χρήσεις πολιτιστικού χαρακτήρα στους υπόλοιπους χώρους, οι οποίες θα προκύψουν μέσα από τη νέα μελέτη.

Στόχος του Δήμου είναι να μπορέσει να εντάξει την αποκατάσταση του Ξενία που κινδυνεύει με κατάρρευση στο ΕΣΠΑ και σε σχετικό μέτρο που αναμένεται να προκηρυχθεί.

Source: Arta News

Previous Article

Εκλογές στο ΤΕΙ Ηπείρου

Next Article

Πότε θα καταβληθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Σχετικά άρθρα