4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο Μουσικό Σχολείο Άρτας

Share:

Η Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017  ορίστηκε από τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. για το σχολικό έτος 2017-18 ως η 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με κεντρικό σύνθημα «ΑΘΛΟΥΜΑΙ –ΧΑΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» και στόχο η άθληση να αποτελεί πρωτίστως μια ευχάριστη δραστηριότητα, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των μαθητών/τριών και την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής  και στην ενήλικη ζωή τους.

Με άξονα τα παραπάνω, ο σύλλογος διδασκόντων καθηγητών και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Άρτας  διοργάνωσαν μια ημέρα γεμάτη δραστηριότητες, όπου όλοι μπόρεσαν να συμμετάσχουν, να αγωνιστούν, να διασκεδάσουν και να μάθουν.

Φιλοξενήσαμε με χαρά,  για δεύτερη χρονιά, τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Άρτας, συνεργαστήκαμε και αθληθήκαμε μαζί τους. Για την υποδοχή των φιλοξενούμενων μαθητών το μουσικό σύνολο ελεύθερης έκφρασης του λυκείου με υπεύθυνους  εκπαιδευτικούς τον κ. Γιαννούτσο Παναγιώτη και τον κ. Κατσούλα Βασίλειο ετοίμασε και παρουσίασε ένα μουσικό πρόγραμμα με θέμα τα παιδιά. Τα παιδιά που ονειρεύονται, που συμμετέχουν, που αγωνίζονται, που χαμογελούν, «που κρατούνε στο χέρι τους σαν το μύλο το χάρτινο τις ελπίδες μας»

Οι αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν ήταν:

  • Ποδηλατοδρομία με αφετηρία την πόλη της Άρτας, τερματισμό στο Μουσικό Σχολείο στη Φιλοθέη και επιστροφή στην πόλη. Στη δραστηριότητα συμμετείχαν  μαθητές, καθηγητές του σχολείου, ο κ. Περικλής Ζώτος, πρόεδρος του Ποδηλατικού Ομίλου Άρτας, ο κ. Κων/νος Παληοσπύρος και ο κ.Γιώργος Μπελεβέντης , μέλη του Ποδηλατικού Ομίλου Άρτας .
  • Αγώνες πετοσφαίρισης , καλαθοσφαίρισης και ποδοσφαίρου μεταξύ ομάδων του σχολείου με στόχο την ανάδειξη της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των συμμετεχόντων.
  • Αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ μαθητών του Μουσικού Σχολείου Άρτας και μαθητών του Γυμνασίου Φιλοθέης.
  • Σκυταλοδρομίες με κορίνες και μπάλες με μικτές ομάδες μαθητών του Μουσικού Σχολείου, του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Άρτας όπου κυριάρχησαν η θέληση, η επιμονή, η αγωνιστικότητα και ο σεβασμός.
  • Πεζοπορία από το Μουσικό Σχολείο έως στο χωριό Κιρκιζάτες και επιστροφή στο χώρο του σχολείου.

Ευχαριστούμε τον  κ. Περικλή Ζώτο, πρόεδρο του Ποδηλατικού Ομίλου Άρτας, τους  κ. Παληοσπύρο Κων/νο, καιι Μπελεβέντη Γιώργο, μέλη του  Ποδηλατικού Ομίλου Άρτας και τη Δ/νση Τροχαίας Άρτας για τη συμβολή τους στη διεξαγωγή της ποδηλατοδρομίας. Ευχαριστούμε τον διευθυντή του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Άρτας κ. Χρήστο Ζαρκάδα, τους εκπαιδευτικούς του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ που συνόδευσαν τους μαθητές τους και την κ. Βασιλική Κωστούλα, μητέρα, που έστειλε το δικό της μήνυμα για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και το δικαίωμά τους στην άθληση. Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε τον κ. Παππά Χρήστο, εκπαιδευτικό του σχολείου που μετέφερε στους μαθητές μας την προσωπική του εμπειρία από  το μεγάλο αγώνα δρόμου «Σπάρταλθον», στον οποίο έλαβε μέρος. Ευχαριστούμε, τον υποδιευθυντή του σχολείου κ. Τσάιμο Άρη, υπεύθυνο της ποδηλατοδρομίας, τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής  του σχολείου κ. Σιώκου Λίντα και κ. Κιφοκέρη Ηλία που είχαν την ευθύνη των αθλητικών δραστηριοτήτων, την εκπαιδευτικό του σχολείου κ. Γκιοσά Ρένα, υπεύθυνη της πεζοπορίας, τους εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου Άρτας κ.Γιαννούτσο Παναγιώτη και Κατσούλα Βασίλειο υπεύθυνους του μουσικού συνόλου, καθώς και όλους τους εκπαιδευτικούς που στήριξαν και συμμετείχαν ενεργά στις δράσεις της ημέρας.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές του Μουσικού Σχολείου και τους μαθητές του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ για τη συμμετοχή, τη συνεργασία, το ομαδικό πνεύμα και τη ζωντάνια τους.

Source: Arta News

Previous Article

Η Άρτα στο προσκήνιο

Next Article

Εγκαινιάστηκε το νέο παράρτημα του ΚΑΠΗ Άρτας στην Άνω Πόλη

Σχετικά άρθρα