Αναπτυξιακό Συνέδριο Ηπείρου με την παρουσία του πρωθυπουργού

Share:

Στις 23 και 24 Οκτωβρίου 2017, παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και με την συμμετοχή 15 Υπουργών, θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα, το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Ηπείρου. Πρόκειται για μια διοργάνωση με την οποία η Κυβέρνηση επιχειρεί την ουσιαστική συμμετοχή όλων των πολιτών, των θεσμικών και παραγωγικών φορέων κάθε τόπου, στην προσπάθεια εκπόνησης ενός νέου εθνικού σχεδίου ανάπτυξης της χώρας μας. Ένα σχέδιο που θα αμβλύνει τις ανισότητες στην ανάπτυξη των…
Περιφερειών, που θα περιορίσει τις ανισότητες ακόμη κι εκείνες που εμφανίζονται ανάμεσα στους Νομούς της ίδιας Περιφέρειας. Η Ήπειρος, τόπος πλούσιος σε φυσικό πλούτο και ανθρώπινο δυναμικό δεν μπορεί να συνεχίσει να καταγράφεται στις φτωχότερες περιφέρειες της Ευρώπης.” Αυτό ανέφερε  κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο κ. Νίκος Σκορίνης, επικεφαλής κλιμακίου του πρωθυπουργικού γραφείου, που βρίσκεται στα Γιάννενα για την προετοιμασία του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου. “Η Κυβέρνησή μας, έχει βάλει τρεις στόχους: να βγάλει την χώρα από τα μνημόνια και την οικονομική επιτροπεία, να οδηγηθούμε σε αυτή την έξοδο από την κρίση των τελευταίων επτά χρόνων με την κοινωνία όρθια και να ξαναδημιουργήσουμε, να παράξουμε εθνικό πλούτο πάνω σε στέρεες βάσεις και όχι σε σαθρά οικοδομήματα τα οποία, σε μια επόμενη δύσκολη στιγμή, θα καταρρεύσουν. Πιστεύουμε ότι η συνεργασία όλων των κοινωνικών δυνάμεων είναι εκείνη που μπορεί να εγγυηθεί ένα καλύτερο αύριο για την χώρας μας”, κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Σκορίνης.“Είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά, αυτές τις ημέρες, την Ήπειρο και τα πλεονεκτήματά της, σημαντικότερο πλεονέκτημα είναι το ανθρώπινο δυναμικό της. Πιστεύω ότι οι νέοι άνθρωποι, οι νέοι Ηπειρώτες, είναι εκείνοι με τους οποίους πρέπει να συνδιαμορφώσουμε το αναπτυξιακό σχέδιο αυτού του τόπου για την επόμενη μέρα. Το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Ηπείρου, θα είναι ανοιχτό σε όλους τους πολίτες και η συμμετοχή σε αυτό μόνο θετικά μπορεί να συμβάλλει στην διαμόρφωση εκείνων των συνθηκών που θα επιτρέψουν τη δίκαιη και ισότιμη ανάπτυξη στην χώρα μας”, τόνισε ο κ. Γιάννης Βουλγαράκης από το κλιμάκιο του Πρωθυπουργικού γραφείου.
Τα στελέχη του Πρωθυπουργικού γραφείου βρέθηκαν για τρείς ημέρες στα Ιωάννινα και πραγματοποίησαν έναν ευρύ κύκλο επαφών και συζητήσεων με θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς του Νομού Ιωαννίνων.Έγιναν περισσότερες από 40 συναντήσεις. Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου και τους Δημάρχους του Νομού. Επίσης με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Ηπείρου, τις Διοικήσεις όλων των Επιμελητηρίων, τις διοικήσεις των δύο νοσοκομείων της πόλης, τις διοικήσεις προνοιακών δομών της περιοχής, τους εκπροσώπους κτηνοτρόφων, αγροτών, παραγωγών, μελισσοκόμων, τη διοίκηση της Γαλακτοκομικής σχολής και του Ινστιτούτου Γάλακτος, τη διοίκηση του Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου, τις διοικήσεις των Φορέων Διαχείρισης, τη διοίκηση της Ένωσης ξενοδόχων, καθώς και αρκετούς υπηρεσιακούς παράγοντες που εμπλέκονται στη διαδικασία της ανάπτυξης και της παραγωγικής ανασυγκρότησης του τόπου.

Source: Arta News

Previous Article

Επιστολή Δημάρχου Νικολάου Σκουφά προς την Κεντρική Διοίκηση του ΕΛΓΑ

Next Article

Εκδήλωση της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων

Σχετικά άρθρα