Απόψε στις 8:30 η εκδήλωση στην Άρτα για τα κόκκινα δάνεια και τον εξωδικαστικό μηχανισμό

Share:

Η Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Άρτας – Φιλιππιάδας (Ε.Φ.Ε.Ε.Α.Φ), σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (Ε.Γ.Δ.Ι.Χ), διοργανώνει ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, με κεντρικό ομιλητή, ο οποίος θα απαντήσει και σε τυχόν ερωτήματα του κοινού, τον, καθ’ ύλην αρμόδιο, Φώτη Κουρμούση, Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.
Η εκδήλωση εστιάζει σε:
– Υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, μικρές, μεσαίες και μεγάλες, ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και ιδιώτες, παρουσιάζοντας τη νομοθεσία και το πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού.
Στόχος της εκδήλωσης είναι:
– Να παρουσιαστεί το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του και η αντιμετώπιση των ιδιωτικών χρεών, τόσο για τα κόκκινα δάνεια όσο και για τις οφειλές προς το δημόσιο (Δ.Ο.Υ., ΕΦΚΑ κλπ).
– Να απαντηθούν ερωτήματα – προβληματισμοί, που θα τεθούν για τη λειτουργία της εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών.
Να σημειωθεί ότι στην Άρτα λειτουργεί ήδη, εδώ και δύο εβδομάδες, στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου Άρτας, Γραφείο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών, στελεχωμένο από δύο υπαλλήλους, στο πλαίσιο της απόφασης της κυβέρνησης να προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερη βοήθεια στους συμπολίτες μας, που έχουν δυσκολία να αντεπεξέλθουν στην εξυπηρέτηση δανείων και άλλων σημαντικών υποχρεώσεων.
Η υπηρεσία είναι εντελώς δωρεάν και πολίτες μπορούν να προσέρχονται στο Γραφείο, αν και καλύτερα θα είναι να κλείσουν τηλεφωνικά ραντεβού, ώστε να εξυπηρετηθούν, χωρίς να χρειαστεί να περιμένουν. Οι εργαζόμενοι εκεί θα τους ενημερώσουν για τα δικαιώματά τους, σύμφωνα με τη νομοθεσία, και τις εναλλακτικές λύσεις που έχουν στη διάθεσή τους, ώστε να διαχειριστούν όλα τους τα χρέη.

Source: Arta News

Previous Article

Παρατηρήσεις στις γερμανικές εκλογές

Next Article

Δήμος Αρταίων: Έως 7 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για τις βοσκήσιμες εκτάσεις

Σχετικά άρθρα