Γιάννενα: 200.000 ευρώ για έργα που θα προτείνουν οι δημότες

Share:

Τη δυνατότητα να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέσα από μια καινοτόμα διαδικασία για το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα θα έχουν από αύριο Τετάρτη οι δημότες των Ιωαννίνων καθώς ο Δήμος Ιωαννιτών εγκαινιάζει το συμμετοχικό σχεδιασμό προσκαλώντας τους πολίτες και τις συλλογικότητες που δρουν στο Δήμο να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις για έργα και δράσεις συνολικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.

«Πρόκειται για μια πρωτοβουλία με σκοπό την ενεργοποίηση των πολιτών και την ανάδειξη των καλύτερων προτάσεων», τόνισε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Θανάσης Μανταλόβας και συνέχισε:

«Ως Δημοτική Αρχή πιστεύουμε ακράδαντα στη δύναμη της συμμετοχής του πολίτη στην τοπική διακυβέρνηση και προσπαθούμε να το κάνουμε πράξη, μέσα από τις διάφορες πολιτικές που αναπτύσσουμε.

Σήμερα εγκαινιάζουμε μια πρωτόγνωρη και καινοτόμα διαδικασία όχι μόνον για το Δήμο Ιωαννιτών αλλά επιτρέψτε μου να πω σχεδόν για το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα.

Στην α’ φάση θα διαθέσουμε ως Δήμος το ποσό των 200.000€ για να υλοποιηθούν οι προτάσεις που θα αξιολογηθούν ως οι αρτιότερες, οι πιο καινοτόμες και οι πιο αποτελεσματικές.

Η απόφασή μας να προχωρήσουμε σε αυτή την πρωτοβουλία έγινε για δύο λόγους.

Πρώτον, γιατί επιδιώκουμε την ενεργοποίηση των πολιτών.

Δεύτερον, γιατί είμαστε σίγουροι ότι υπάρχει μια πληθώρα ιδεών και προτάσεων και θέλουμε να αναδείξουμε τις πιο ενδιαφέρουσες και καινοτόμες

Ξεκινάμε φέτος πιλοτικά. Θα ήθελα να μας συγχωρήσουν οι πολίτες τα όποια λάθη πιθανά γίνουν και δεσμευόμαστε ότι αυτά θα διορθωθούν στις επόμενες προσκλήσεις καθώς στόχος μας είναι η διαδικασία αυτή να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο με αυξημένο μάλιστα προϋπολογισμό».

Source: Arta News

Previous Article

Επίσκεψη Ηπειρωτών επιχειρηματιών στην Κίνα

Next Article

Άρτα: 250χιλ ευρώ για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

Σχετικά άρθρα