Προ των (ηλεκτρονικών) πυλών τα δίκτυα οπτικών ινών σε ΑΕΙ & ΤΕΙ

Share:

Την εγκατάσταση δικτύων οπτικών ινών στις εγκαταστάσεις των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας και τον ΤΕΙ, αναμένεται να ανακοινώσουν αύριο οι υπουργοί Ψηφιακής Πολιτικής και Παιδείας. Το κόστος του προγράμματος υπολογίζεται στα 18,6 εκατομμύρια ευρώ.

Την εγκατάσταση δικτύων οπτικών ινών στις εγκαταστάσεις των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας και τον ΤΕΙ, αναμένεται να ανακοινώσουν αύριο οι υπουργοί Ψηφιακής Πολιτικής και Παιδείας.

Το κόστος του προγράμματος υπολογίζεται στα 18,6 εκατομμύρια ευρώ και η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει σήμερα στις 12:45 μ.μ στο υπουργείο Παιδείας, από τους υπουργούς Παππά και Γαβρόγλου.

Οι οπτικές ίνες μεταδίδουν τα ψηφιακά δεδομένα υπό μορφή φωτός και η διάμετρός τους δεν ξεπερνά αυτή μίας ανθρώπινης τρίχας.

Η δομή των καλωδίων οπτικών είναι τέτοια, ώστε αποτρέπεται η απώλεια σήματος, που θα προέκυπτε από τυχόν διαρροή της φωτεινής ακτινοβολίας.

Ένα καλώδιο οπτικών ινών περιέχει μέσα του εκατοντάδες πολύ λεπτές οπτικές ίνες και με τη βοήθεια ακτίνων λέιζερ, ένα σήμα μπορεί να μεταδοθεί σε αποστάσεις μεγαλύτερες των 50 χιλιομέτρων.

Πηγή: Σκάι.gr

Source: Ellada

Previous Article

Στην διεθνή έκθεση εναλλακτικού τουρισμού Tour Natur ο Δήμος Αρταίων

Next Article

Με 350 χιλιόμετρα την ώρα θα κινούνται τα νέα τραίνα της Κίνας

Σχετικά άρθρα