Έρευνα αποκαλύπτει για ποιο λόγο δεν μπορούμε να δουλέψουμε το καλοκαίρι!

Share:

Tι μας κάνει το καλοκαίρι και γινόμαστε τόσο δύσκολοι στη δουλειά, τόσο πιο αργοί, τόσο λιγότερο συνεργάσιμοι;

Ένα θέμα που απασχόλησε αρκετές φορές τους επιστήμονες!

Όπως γράφει και το New Yorker στο θέμα του «why summer makes us lazy» ο καλός καιρός κάνει κακό στη δουλειά! Όταν ο καιρός είναι κακός, δεν έχεις τίποτα άλλο να κάνεις από το να συγκεντρωθείς στη δουλειά σου, όμως όταν ο καιρός είναι τέλειος για βόλτες, η παραγωγικότητα πέφτει κατακόρυφα. Και αν οι Αμερικανοί έχουν θέμα, φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι για εμάς τους Έλληνες που έχουμε τη θάλασσα στα πόδια μας.

Η ζέστη επίσης δυσκολεύει το μυαλό! Ο εγκέφαλός σας επιβραδύνει όταν ο καιρός είναι ζεστός μιας και η θερμότητα μειώνει την ικανότητα σκέψης. Από την άλλη η υγρασία κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν μεγαλύτερη νύστα και κούραση και δεν μπορούν εύκολα να συνεργαστούν.

Οι άδειες των συναδέλφων επίσης προκαλούν αναστάτωση. Αν λείπει το μισό γραφείο, πώς μπορεί κάποιος να συγκεντρωθεί; Άλλοτε επειδή οι δουλειές μένουν πίσω, άλλοτε λόγω ψυχολογίας, η κατάσταση χειροτερεύει!

Ανασταλτικός παράγοντας στη παραγωγικότητα είναι και….το air condition! Mελέτη του Πανεπιστημίου Cornell έδειξε πως όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές στο γραφείο, οι εργαζόμενοι έκαναν 44 % περισσότερα σφάλματα στην πληκτρολόγηση!

 

Πηγή: www.topontiki.gr

Source: Arta News

Previous Article

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Ο οχυρωμένος οικισμός στη χερσόνησο της Λυγιάς

Next Article

ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ-Το «Κόκκινο ποτάμι» ,δυτικά από το χωριό Ματσούκι

Σχετικά άρθρα