«Οι Έλληνες» του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων πρεμιέρα Τετάρτη στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ

Share:

«Οι Έλληνες» κάνουν πρεμιέρα στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ
Με την επίκαιρη, πικρή κωμωδία του Π. Μακρυγιάννη
το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ετοιμάζεται να ταξιδέψει
σε όλη την Ήπειρο το φετινό καλοκαίρι

Το πιο «γεμάτο» καλοκαίρι στην πολύχρονη ιστορία του διανύει εφέτος το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, έχοντας δυο παραγωγές, τους …
«Έλληνες» του Παναγιώτη Μακρυγιάννη και τη «Μήδεια» του Ευριπίδη.
Αφετηρία σε αυτό το όμορφο καλοκαιρινό ταξίδι του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου, είναι το έργο οι «Έλληνες», μια επίκαιρη, πικρή κωμωδία που καθηλώνει τον θεατή. Ένα έργο σύγχρονου προβληματισμού και με τόσο χιούμορ που σε κάνει να γελάς, ενώ μέσα σου θα ‘θελες να κλάψεις πικρά.
Άρρηκτα συνδεδεμένο με την περιφέρειά του, το ηπειρώτικο ΔΗΠΕΘΕ δίνει για ένα ακόμη καλοκαίρι το παρόν στην Ήπειρο. Με τη φετινή του παράσταση δείχνει για μια ακόμη χρονιά πως πιστεύει στην αποκέντρωση του πολιτισμού, στην ανάδειξη της Ηπείρου, μέσα από τον πολιτισμό. Οι «Έλληνες» είναι η παράσταση που θα ταξιδέψει και φέτος σε πολλούς σταθμούς της Ηπείρου, αλλά και σε αρκετές πόλεις της χώρας μας.
Η πρεμιέρα του έργου θα γίνει την Τετάρτη 12 Ιουλίου, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ «Κώστας Φρόντζος», ώρα 21:30. Τιμές εισιτηρίων: 10 (κανονικό), 7 ευρώ (ΑμεΑ, μαθητικό, φοιτητικό, στρατευμένοι, άνω των 65 ετών) και 3 ευρώ (άνεργοι). Προπώληση εισιτηρίων: Ταμείο Θεάτρου «Καμπέρειο» (11.00 π.μ. έως 3.00 μ.μ.), βιβλιοπωλεία «Χαρτέξ» και «Αναγνώστης». Πληροφορίες – κρατήσεις: 26510 25670 (πρωινές ώρες), 6972 445 708.
Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Θανάσης Μιχαηλίδης, Σκηνογραφική επιμέλεια: Ιωάννα Λισγάρα, Μουσική: Αλέξανδρος Τσιμέκας, Τραγούδι – πιάνο: Ειρήνη Ντελέζου, Οργάνωση παραστάσεων: Βασίλης Λούπας, Φωτογραφίες: Χάρης Καλαμπόκης. Παίζουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά): Στέλλα Κατσαρού, Θανάσης Μιχαηλίδης.

Λίγα λόγια για το έργο: Πρόκειται για ένα έργο σύγχρονου προβληματισμού και με τόσο χιούμορ που σε κάνει να ξεκαρδίζεσαι στα γέλια ενώ μέσα σου θα ‘θελες να κλάψεις πικρά. Μια πικρή-πικρή κωμωδία με πάρα πολλές αντιθέσεις.
Το έργο του Παναγιώτη Μακρυγιάννη αποτελεί το σκιαγράφημα του χαρακτήρα της ελληνικής κοινωνίας, όπως απορρέει μέσα από τον τρόπο σκέψης, το στήσιμο ζωής και την ιδιοσυγκρασία ενός ζευγαριού, της Ιουλίας και του Μιλτιάδη.
Ο Μακρυγιάννης αποτυπώνει τις εσωτερικές συγκρούσεις που βιώνει ένας πολύπαθος λαός αλλά και το χιούμορ που τον διακατέχει ως όπλο άμυνας και επιβίωσης. Η πίστη, η ιδεολογία, ο πόθος, η αναζήτηση θα χαρακτηρίζουν πάντα τον Έλληνα που δεν ξεχνά το παρελθόν του, που ονειρεύεται και παλεύει για τον μέλλον του. Ο Μακρυγιάννης αποδίδει στους «Έλληνες» την ιστορικότητά μας.
Απόσπασμα κριτικής του Κώστα Γεωργουσόπουλου για το έργο του Παναγιώτη Μακρυγιάννη «Οι Έλληνες»: Το έργο του Μακρυγιάννη είναι ευθύβολο, κοφτερό, καίριο, έγκυρα ελληνικό, γλωσσικά ρέον, τίμιο με τα πράγματα και στο βάθος-βάθος πέρα από την ειρωνική του επιφάνεια, πικρό αλλά αληθινό και ανθρώπινο.

 

Πηγή: epirusgate.blogspot.gr

Source: Epirus

Previous Article

ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ- ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ

Next Article

Ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου στην ιερά μονή Παναγίας Μπρυώνη στο Νεοχωράκι Δήμου Νικολάου Σκουφά.

Σχετικά άρθρα