ΓΙΑΝΝΕΝΑ:Στις 22 – 24 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο Συνέδριο Επεμβατικής Καρδιολογίας

Share:

Zωντανή προβολή επεμβάσεων από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών

Στις 22 – 24 Ιουνίου 2017 θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα για 2η συνεχή χρονιά το Πανελλήνιο Συνέδριο Επεμβατικής Καρδιολογίας με διεθνή συμμετοχή «Cardio Cath» που έχει ως στόχο την παρουσίαση της Καινοτομίας και την Εκπαίδευση στην Επεμβατική Καρδιαγγειακή Ιατρική. Οργανωτές του Συνεδρίου είναι ο Καθηγητής Καρδιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ.Λάμπρος Μιχάλης, ο Αναπλ. Καθηγητής Καρδιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Κων/νος Τούτουζας και ο Αναπλ Καθηγητής του Πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης και…
Προσκεκλημένος Καθηγητής της Σχολής Επιστημών Υγείας, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Δημήτριος Καρμπαλιώτης.Στο τριήμερο επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου που θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό Κέντρο στη Νήσο Ιωαννίνων έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν ως ομιλητές πάνω από 80 διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, οι οποίοι θα μεταφέρουν τις γνώσεις και εμπειρίες τους για τα νεώτερα δεδομένα στη διάγνωση και θεραπεία των καρδιαγγειακών παθήσεων.
Στόχος του συνεδρίου είναι να αναδείξει τη διεθνή εμπειρία και πρακτική στο τομέα της Επεμβατικής Καρδιολογίας, αλλά και εν γένει των καρδιολογικών παθήσεων, φέρνοντας τους συνέδρους σε επαφή με τις εξελίξεις στην πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία με τη βοήθεια σύγχρονων επεμβατικών μεθόδων. Οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανές αναμεταδόσεις επεμβάσεων από νοσοκομεία της χώρας μας με τη συμμετοχή των παγκοσμίως διακεκριμένων καρδιολόγων , κ.κ.:
JEFFREY W. MOSES, Professor of Medicine, Columbia University Medical Center, Director, Cardiovascular Interventions, New York Presbyterian Hospital, New York, USA
LESZEK BRYNIARSKI, MD, PhD, FESC, Department of Cardiology, Interventional Electrocardiology & Hypertension, University Hospital, Jagiellonian University Medical College, Cracow, Poland
RAJA HATEM, Interventional Cardiologist, Montreal, Quebec, Canada
GORAN STANKOVIC, Associate Professor of Internal Medicine, Belgrade University Medical School, Head of Department for Invasive Diagnostics of Division of Cardiology, Clinical Centre of Serbia, Belgrade, Serbia
IMRE UNGI, Cardiologist, Director,Invasive Cardiology Divisionr, Faculty of Medicine, University of Szeged, Szeged, Hungary
Περισσότερες από 12 ώρες θα αφιερωθούν στη ζωντανή προβολή επεμβάσεων από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών κατά την διάρκεια των οποίων θα γίνουν ευρείες συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων με βάση πραγματικά περιστατικά. Οι σύνεδροι επίσης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σημαντικό αριθμό μαγνητοσκοπημένων περιστατικών από διάφορα νοσοκομεία της χώρας μας αλλά και κέντρα αριστείας του εξωτερικού, όπου θα παρουσιαστούν όλες τις σύγχρονες εξελίξεις στην επεμβατική καρδιολογία.
Οι τεχνικές και τα περιστατικά που θα παρουσιαστούν καλύπτουν τη επεμβατική θεραπεία όλου του φάσματος των Καρδιαγγειακών παθήσεων, ενώ καινοτόμες τεχνικές θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στη χώρα μας.
Με την ευκαιρία του σημαντικού αυτού διεθνούς συνεδρίου αναδεικνύεται η σπουδαιότητα της Επεμβατικής Καρδιολογίας στη καθημερινή κλινική καρδιολογική πρακτική. Η επεμβατική καρδιαγγεική ιατρική, είναι συνυφασμένη με την καινοτομία και την εφαρμογή πρωτοπόρων θεραπευτικών μεθόδων που στόχο έχουν την ταχεία αποθεραπεία των ασθενών με αυξημένη αποτελεσματικότητα μείωση και ελάχιστες επιπλοκές. Στόχος επίσης είναι να συζητηθεί η δυνατότητα εφαρμογής όλων αυτών των νέων επεμβατικών διαγνωστικών μεθόδων ιδιαίτερα σε άτομα που έχουν πολλαπλές συννοσηρότητες και επομένως οι νέες αυτές τεχνικές αποτελούν την μοναδική δυνατότητα θεραπείας.
Με την ευκαιρία του συνεδρίου θα διεξαχθεί το Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017 ανοιχτή εκδήλωση προς το κοινό με τίτλο: «Η Οικονομία και η Ηθική στην Υγεία».
Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η Β’ Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Την εκδήλωση θα συντονίσουν οι Λ.Κ. Μιχάλης, Κ.Π. Τούτουζας και Δ.Ι. Καρμπαλιώτης, ενώ θα μιλήσουν οι κ.κ. Δ. Σιδερής (Ομότιμος Καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Σ. Γερουλάνος (Καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστήμιο Ζυρίχης, τ. καθηγητής Ιστορίας Ιατρικής του Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Πρόεδρος Δ.Ε., Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα), Σ. Κοσμίδης (τ. Γενικός γραμματέας της κυβέρνησης (1996-2004), τ. Βουλευτής Επικρατείας (2004-2007), Επίτιμος Δικηγόρος) και Π. Τούτουζας, (Ομότιμος Καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων).
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται πέραν των εισηγήσεων να συζητηθούν οι απόψεις και να απαντηθούν ερωτήματα των Πολιτών, στα περίπλοκα ηθικά διλήμματα που δημιουργεί παγκόσμια το υψηλό κόστος της Ιατρικής σε συνδυασμό με την γήρανση του πληθυσμού και τις αυξημένες ανάγκες για υπηρεσίες Υγείας.

 

Πηγή: epirusgate.blogspot.gr

Source: Epirus

Previous Article

ΓΙΑΝΝΕΝΑ- Θερινό Εργαστήριο Γραφικών Τεχνών από το Πανεπιστήμιο

Next Article

Φεστιβάλ θερινού Κινηματογράφου στα Γιάννενα

Σχετικά άρθρα