Πρόγραμμα των συναυλιών του ΤΛΠΜ στην πόλη της Άρτας

Share:

Μετά τις «Ανοικτές Πύλες» το Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου επιστρέφει στην πόλη της Άρτας  με ένα νέο κύκλο μουσικών εκδηλώσεων με τον τίτλο «ARTΛΠΜ: Μουσική στην πόλη».

Προσδοκώντας μια επαναδιαπραγμάτευση της σχέσης του με την πόλη όπου εδρεύει, το ΤΛΠΜ οργανώνει, σε συνεργασία με το Δήμο Αρταίων, δύο μουσικές βραδιές για το καλοκαίρι του 2017.

Το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017 το εργαστηριακό σύνολο «Μουσικές Ιστορίες Πίσω από Πρόβες», υπό την καθοδήγηση του Βασίλη Κομματά θα παρουσιάσει λαϊκές και παραδοσιακές μελωδίες προερχόμενες από την Ελλάδα αλλά και την ευρύτερη περιοχή της χερσονήσου του Αίμου. Θα ακουστούν κομμάτια όπως η «Πατρούλα» από τη Μακεδονία, «Nefes Nefese» από την Τουρκία, «Jovka Kumanovka» από τα Σκόπια, «Szerelem» και «Belibuba» από την Ουγγαρία, «Καραγκούνα» από τη Θεσσαλία, «Χαλασιά μου» από την Ήπειρο, «Ψες ειδιά στ’ όνειρό μου» και «Στης Σαλονίκης το τσαρσί» από τη Θράκη, «Μανές της καληνυχτιάς» από τη Μικρά Ασία, ενορχηστρωμένα με τη φρέσκια ματιά του εργαστηρίου.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει και δεύτερο εργαστηριακό σύνολο υπό την καθοδήγηση του Θάνου Σταυρίδη, που θα ερμηνεύσει τα κομμάτια «Dada Sali», «From hell to Baku» και «Knife dance».

Την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 ο Δημήτρης Μυστακίδης και οι συνεργάτες του (φοιτητές του ΤΛΠΜ) θα παρουσιάσουν «Τα ρεμπέτικα της κιθάρας», ένα ρεπερτόριο που περιλαμβάνει ρεμπέτικα τραγούδια διασκευασμένα για λαϊκή κιθάρα από όλες τις περιόδους δημιουργίας του ρεμπέτικου, καθώς και τραγούδια της Αμερικής. Στη διάρκεια της συναυλίας θα προβάλλονται βίντεο που εξιστορούν τη μετανάστευση στη νέα γη, με αρχειακό υλικό και αποσπάσματα από το «Συναξάρι» του Ανδρέα Κορδοπάτη.

Θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας!

Από το ΤΕΙ Ηπείρου

Source: Politismos

Previous Article

Επικαιροποίηση θέσεων στάθμευσης για ΑμεΑ στο Δήμο Αρταίων

Next Article

Αλλάζουμε το Κλίμα… Αλλάζουμε τα Πάρκα

Σχετικά άρθρα