Το μουσικό σύνολο Νarda στους «Αρχαιολογικούς Διαλόγους» στα Ιωάννινα”

Share:

Στο πλαίσιο της διεπιστημονικής συνεργασίας «Αρχαιολογικοί Διάλογοι» που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, τα Γενικά Αρχεία Ιωαννίνων και τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, το τμ. Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου συμμετέχει με το μουσικό σύνολο «Narda» το οποίο θα παρουσιάσει οργανικούς σκοπούς και τραγούδια των Μεβλεβί και Μπεκτασί δερβίσηδων, λόγιες συνθέσεις οθωμανοτουρκικής κλασικής μουσικής, ασίκικα και λαϊκά της οθωμανικής υπαίθρου και συνθέσεις αραβικής κλασικής μουσικής.

Η μουσική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017 στις 21:00 στο μνημείο της Ακρόπολης του Ιτς Καλέ, στο κάστρο των  Ιωαννίνων.

Το μουσικό σύνολο Narda λειτουργεί στo πλαίσιο του Εργαστηρίου Βαλκανικής και Οθωμανικής Μουσικής, Ιστορίας και Πολιτισμών (ΕΒΟΜΙΠ) του τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου και αποτελείται από φοιτητές του τμήματος. Στόχος του είναι η μελέτη ρεπερτορίου προερχόμενου από τις μεγάλες λόγιες, λαϊκές και θρησκευτικές μουσικές παραδόσεις της Ανατολής και η διερεύνηση της σχέσης τους με την ελληνική μουσική. Το υπό μελέτη ρεπερτόριο επιλέγει, επιμελείται και διδάσκει ο  εθνομουσικολόγος και μουσικός Μάρκος Σκούλιος.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν, ως προσκεκλημένοι μουσικοί, οι: BarışBal (ταμπούρ, γιαϋλίταμπούρ, σάζι, τραγούδι) και Παναγιώτης Πούλος (σάζι).

Source: Epirus

Previous Article

Ο Ηλίας Μαμαλάκης & ο Λευτέρης Ελευθερίου επιλέγουν βιώσιμα ψαρικά!

Next Article

Εσύ ακόμα αναρωτιέσαι τι ψάρια θα καταναλώσεις αυτό το καλοκαίρι;

Σχετικά άρθρα