Διανομή τροφίμων σε τρίτεκνους

Share:

Μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ – Χοιρινό και μοσχαρίσιο κρέας σε 650 οικογένειες
Χρ. Γιώτης: «Διανομές και άλλων προϊόντων – Συνεργασία και με Εμπορικό Σύλλογο»
Με τον πλέον οργανωμένο τρόπο και σε εφαρμογή ηλεκτρονικής πλατφόρμας με πλήρη καταγραφή των δικαιούχων του προγράμματος ΤΕΒΑ, μεταξύ των μελών του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Άρτας που βάση των οικονομικών δεδομένων τους έχουν κριθεί δικαιούχοι έγινε χθες, Πέμπτη 25 Μαΐου, η διανομή ποσότητας κρέατος. Συνολικά δικαιούχες στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ -από τις 2.000 εγγεγραμμένες οικογένειες τριτέκτων- είναι περίπου 650 που παρέλαβαν ανάλογα με τη βάση δεδομένων που υπάγονται στο πρόγραμμα, ποσότητες μοσχαρίσιου και χοιρινού κρέατος. Η διανομή πραγματοποιήθηκε στο χώρο της αποθήκης που διαθέτει ο Σύλλογος όπου στάθμευσε το φορτηγό ψυγείο και με την επίβλεψη των αρμοδίων Διευθύνσεων υγιεινής και πρόνοιας καθώς και κτηνιατρικής όσο και με την βοήθεια του Συλλόγου Τριτέκνων παρέλαβαν οι δικαιούχοι άμεσα και με ασφάλεια τα προϊόντα τους.

Η διαδικασία αναμένεται να επαναληφθεί και αύριο στον ίδιο χώρο επί της οδού Γ. Μπακόλα, πίσω από το Δημαρχείο της πόλης, όπου βρίσκεται ο χώρος διανομών του Συλλόγου Τριτέκνων για όσες από τις 650 οικογένειες που είναι δικαιούχοι του επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ δεν μπόρεσαν να προσέλθουν στην χθεσινή διαδικασία.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, βρέθηκε στο χώρο όπου νωρίτερα από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας είχαν ελεγχθεί τα προϊόντα όπως άλλωστε γίνεται σε κάθε φορτίο είτε αφορά σε σιτηρά, τρόφιμα μακράς διάρκειας είτε και σε φρούτα και λαχανικά. Ο κ. Ψαθάς, επισήμανε ότι «Η διανομή των τροφίμων του προγράμματος ΤΕΒΑ συνεχίζεται όπως τα τελευταία δυο χρόνια σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας. Εξακολουθούμε μέσα από το πρόγραμμα αυτό να βοηθούμε και να ενισχύουμε τις κοινωνικές ομάδες των οποίων τα οικονομικά κριτήρια είναι πολύ χαμηλά. Σήμερα η διανομή αφορά σε τρίτεκνους και περίπου 650 δικαιούχους, ενώ από την επόμενη εβδομάδα θα συνεχιστεί και στους υπόλοιπους Δήμους του νομού».
Ακόμη υπογράμμισε ότι «Προσπαθούμε να καλύψουμε το έλλειμμα που υπάρχει λόγω της οικονομικής κρίσης σε πολλά νοικοκυριά. Τα χρήματα είναι κοινοτικά, αφορούν σε πόρους που διαχειρίζεται το υπουργείο Εργασίας και διαχέονται μέσω της Περιφέρειας στις ευάλωτες και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και πιστεύω ότι μερικώς ανταποκρινόμαστε κι εμείς στον ρόλο μας».
Ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας, στάθηκε στην καλυτέρευση της διαδικασίας διανομών, η οποία έγινε χθες στη διανομή κρέατος με καλύτερη ταχύτητα και οργάνωση, διότι έχουν καταχωρηθεί τα δεδομένα από την αρμόδια Διεύθυνση σε ειδική πλατφόρμα και μόνο με την πληκτρολόγηση πλέον του αριθμού ΑΜΚΑ του κάθε δικαιούχου εμφανίζονται ακριβώς οι ποσότητες που δικαιούται το κάθε νοικοκυριό. Δηλαδή όλα τα δεδομένα των δικαιούχων ΤΕΒΑ έχουν καταχωρηθεί και ηλεκτρονικά άμεσα ανασύρονται ενώ αυτόματα γίνεται και η αναγωγή στην ποσότητα που αφορά το κάθε νοικοκυριό, βάση μελών, οικονομικών κριτηρίων άλλων ειδικών περιπτώσεων κλπ.
Σε ότι αφορά την εφαρμογή της κοινωνικής αυτής παροχής από την 1η Ιουνίου και για όσους είναι δικαιούχοι του επιδόματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης) όπως έχει ανακοινωθεί από το αρμόδιο υπουργείο, ο κ. Ψαθάς, επισήμανε ότι ο επιπλέον αριθμός τελικών δικαιούχων του προγράμματος ΤΕΒΑ υπολογίζεται σε επιπλέον 1.000 δικαιούχους. «Το επισιτιστικό πρόγραμμα για την ΠΕ Άρτας αφορά έως σήμερα στα περίπου 4.500 άτομα και υπολογίζω ότι θα έχουμε κι άλλα 1000 περίπου άτομα. Θα έχουμε μια μικρή αύξηση».

DIANOMH KREATON TEBA TRITEKNOI 2017 MAIOS GIOTHS

-Ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων, Χρήστος Γιώτης, που μαζί με τα μέλη του Συλλόγου βρίσκονταν από νωρίς το πρωί στο χώρο και συνέδραμαν όλη τη διαδικασία για τη διανομή του κρέατος στους δικαιούχους μέλη του Συλλόγου, επισήμανε: «Η διανομή αυτή σήμερα αφορά σε 650 μέλη του Συλλόγου μας, και γίνεται στα πλαίσια του προγράμματος ΤΕΒΑ και αποτελεί κοινωνική παροχή με βάση τα πολύ χαμηλά οικονομικά κριτήρια. Μοιράζεται λοιπόν μοσχάρι και χοιρινό. Οι ποσότητες για κάθε δικαιούχο μέλος θα έλεγα ότι είναι ικανοποιητικές, και προσπαθούμε κι εμείς σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τους άλλους Δήμους να βοηθήσουμε όπου μπορούμε αυτές τις οικογένειες. Θα ενημερώσουμε τα μέλη μας μέσω τηλεφωνημάτων και γραπτών μηνυμάτων, ώστε όσοι δεν έχουν έρθει σήμερα να έρθουν αύριο το πρωί. Και όσες ποσότητες δεν παραληφθούν από τα μέλη μας θα επιστρέψουν στην Περιφέρεια απ’ όπου θα γίνει αναδιανομή», διευκρίνισε.
Ο κ. Γιώτης εξήγησε ότι η μέση ποσότητα που αφορά σε μια οικογένεια με τρία προστατευόμενα μέλη όπως η τρίτεκνη οικογένεια, είναι έξι τεμάχια χοιρινό και οχτώ τεμάχια μοσχάρι.

Έρχονται φρούτα κι άλλες δράσεις
Ωστόσο ο Σύλλογος Τριτέκνων των οποίων τα μέλη αριθμούν ήδη στο νομό σε πάνω από 2.000 οικογένειες, δηλαδή τα μέλη-άτομα ξεπερνούν τις 12.000, προβαίνει κατά καιρούς σε εξασφάλιση πολλών προϊόντων μέσω επισιτιστικών προγραμμάτων που υλοποιούνται σε όλη την Ελλάδα και εξασφαλίζει ποσότητες διάφορων προϊόντων που διανέμονται από το Σύλλογο.
Εξακολουθώντας την κινητικότητά του και τη δράση του, ο Σύλλογος έχει υπαχθεί στο τρέχον πρόγραμμα σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα και έχει γίνει υπογραφή σύμβασης με διάφορους συνεταιρισμούς για φρούτα, όπως για ροδάκινα, νεκταρίνια και δαμάσκηνα. Ακόμη διευκρίνισε μέχρι τέλος Ιουνίου αναμένει να ανοίξει και το πρόγραμμα για τα υπόλοιπα φρούτα. «Περιμένουμε να ανοίξει το πρόγραμμα μετά και για τα πορτοκάλια, για να πάρουμε και από την περιοχή μας. Και με το που θα κλείσει το πρόγραμμα αυτό με την τελευταία διανομή, ξεκινάμε με το καινούριο για το οποίο οι ποσότητες είναι πολύ μεγαλύτερες και οι δικαιούχοι πολύ περισσότεροι. Υπολογίζουμε ότι από τα 650 μέλη που είναι σήμερα στο πρόγραμμα από το Σύλλογό μας να φτάσουν στα 1.300 με 1.400. Η κίνηση που υπάρχει αυτή τη στιγμή βάση του προγράμματος ΚΕΑ και παροχών αλληλεγγύης είναι πάρα πολύ μεγάλη, από νοικοκυριά που έρχονται και υποβάλουν εκ νέου τα χαρτιά τους».
Από μέρους του Συλλόγου, ενόψει του καλοκαιριού προγραμματίζονται και ορισμένες εκδηλώσεις ενημέρωσης και εκπαίδευσης για ζητήματα υγιεινής διατροφής, στοματικής υγιεινής και άλλα θέματα.
Την ίδια στιγμή μέσω εξασφάλισης χορηγιών από το Σύλλογο, έχουν διανεμηθεί προϊόντα σε μέλη που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, όπως εξήγησε ο κ. Γιώτης, κι έδωσε ως παράδειγμα την εξασφάλιση χορηγίας κρέατος για το Πάσχα που διανεμήθηκε σε περίπου 200 οικογένειες, ενώ από την Περιφέρεια διατέθηκε γραβιέρα και φέτα την ίδια περίοδο που διανεμήθηκε σε 30 οικογένειες. «Προσπαθούμε να καλύψουμε όλα τα μέλη του Συλλόγου κι εκτός από εκείνους που είναι στο ΤΕΒΑ για τους οποίους είναι συγκεκριμένα τα τρόφιμα που θα παραλάβουν κάθε φορά όπως και στο νέο ΤΕΒΑ, ήτοι: λάδι, ρύζι, μακαρόνια, κοτόπουλο, χοιρινό κ.λ.π., προσπαθούμε με δωρεές, χορηγίες και διάφορα προγράμματα που μπορεί κι εντάσσεται ο Σύλλογος μας να καλύπτουμε και τα υπόλοιπα μέλη, σε διάφορα αγαθά», εξήγησε ο κ. Γιώτης. Ακόμη πρόσθεσε πως βρίσκεται σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας, Δημήτρη Χουλιάρα, προκειμένου να υπογραφεί μεταξύ των δυο Συλλόγων συμφωνία για μόνιμη έκπτωση στην τρίτεκνη Οικογένεια-μέλος, που θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο.
Σχετική συνεργασία εξήγησε ο κ. Γιώτης «ξεκίνησε και με τον Δήμο Νικολάου Σκουφά που θα προσπαθήσουμε να στηρίξουμε κι εμείς τη δράση του για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, όπως και με τον Δήμο Αρταίων και όποιος άλλος χρειάζεται την βοήθειά μας ή την εμπειρία μας, ως Συλλόγου, σε διανομές, εμείς είμαστε εδώ να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε, άσχετα αν αφορά σε τρίτεκνους ή όχι».

ηχώ της Άρτας

Source: Arta News

Previous Article

Διάσχιση Τύμφης 1-2/07/17

Next Article

Μια ακόμη επιτυχία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας

Σχετικά άρθρα