Διάσχιση Τύμφης 1-2/07/17

Share:

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά συγκροτήματα της πατρίδας μας με απόκρημνες ορθοπλαγιές στα βόρεια ενώ στα νότια σχηματίζεται ένα μεγάλο οροπέδιο. Η γεωλογία του εδάφους ευνοεί το σχηματισμό σπηλαίων και βαράθρων με πιο γνωστό αυτό της Προβατίνας. Το τοπίο που κυριαρχεί είναι αλπικό ενώ εντυπωσιάζουν και οι αλπικές λίμνες που σχηματίζονται με πιο γνωστή τη Δρακόλιμνη.

Στη διαδρομή μας από το Βραδέτο θα περπατήσουμε στο γνωστό του Μέγα Λάκκο και από εκεί θα βγούμε στο οροπέδιο μεταξύ Γκαμήλας και Αστράκας. Στη διαδρομή μας θα περάσουμε από το βάραθρο της Γκαϊλότρυπας με βάθος περίπου 200μ. Συνεχίζουμε περνώντας από τη Λούτσα Ρομπόζη και φτάνουμε στο καταφύγιο της Αστράκας όπου και διανυκτερεύουμε. Την επόμενη μέρα κατεβαίνουμε στην Κόνιτσα.

Σάββατο: Ξεκινάμε το πρωί από την Άρτα και φτάνουμε στο Βραδέτο και από εκεί συνεχίζουμε μέσα από τον επιβλητικό Μέγα Λάκκο στη Λούτσα Ρομπόζη. Κατεβαίνουμε στην Ξερόλουτσα και κατευθυνόμαστε στο καταφύγιο της Αστράκας. Όποιος θέλει μπορεί να ανέβει στη Δρακόλιμνη.

Βαθμός Δυσκολίας:  3

Ώρες πορείας: 6-7 ώρες (+1:30 για τη Δρακόλιμνη)

Κυριακή: Φεύγουμε το πρωί από το καταφύγιο της Αστράκας και κατεβαίνουμε στην Κόνιτσα.

Βαθμός Δυσκολίας:  3

Ώρες πορείας: 6-7 ώρες

 

Διαμονή: στο Καταφύγιο της Αστράκας και σε σκηνές

Αρχηγός: Σπαής Λεωνίδας 6944974151

Σε νεότερη ανακοίνωση θα ενημερωθείτε για τυχόν μικρότερη διαδρομή εφόσον εκδηλωθεί ενδιαφέρον.

Δηλώστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας για να μπορέσουμε να οργανώσουμε καλύτερα την εξόρμηση και να κλείσουμε τις θέσεις στο καταφύγιο.

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα.

Source: Arta News

Previous Article

Στην Άρτα βρέθηκε η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου

Next Article

Διανομή τροφίμων σε τρίτεκνους

Σχετικά άρθρα