«Η ώρα της ρήξης με το παρελθόν»

Share:

H οικονομική κατάσταση της χώρας είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους. Την επιβεβαιώνουν όχι μόνο οι οικονομικοί δείκτες αλλά η ίδια η πραγματικότητα και για όσους δραστηριοποιούμαστε επιχειρηματικά το λεγόμενο «κλίμα της αγοράς». Μια κατάσταση στην οποία θα συμφωνήσουν και τα κυβερνητικά στελέχη, τα οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν επιδοθεί σε μια προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης που επικρατεί στην πραγματική οικονομία.

Όλοι αναζητούμε το τέλος της κρίσης και μια νέα αρχή για την Ελλάδα.

Για να το πετύχουμε, όμως, απαιτείται η συμφωνία όλων η τουλάχιστον των περισσοτέρων σε ορισμένες βασικές αξίες:

Την ομοψυχία. Έχει κουράσει η αντιπαράθεση και η επίρριψη των ευθυνών για τη σημερινή κατάσταση. Όλοι μαζί πρέπει να προχωρήσουμε στην οικοδόμηση μιας Ελλάδας αποδεσμευμένης από τα μνημόνια.

Την αξιοκρατία. Την επόμενη ημέρα τις τύχες της χώρας πρέπει να λάβουν οι άξιοι. Αυτοί που έχουν διακριθεί στον επαγγελματικό στίβο και διαθέτουν αποδεδειγμένα τις ικανότητες για να οδηγήσουν την Πατρίδα μας σε έναν νέο δρόμο.

Την ανάπτυξη. Αλλά ποια ανάπτυξη; Μια ανάπτυξη που θα στηρίζεται στις συνταγές του παρελθόντος ή σε μια ανάπτυξη που θα στηρίζεται στον ιδιωτικό τομέα. Όλος ο αναπτυγμένος κόσμος έχει ακολουθήσει τον δεύτερο δρόμο.

Η Ελλάδα θα πρέπει να ακολουθήσει τον δρόμο της προόδου. Αλλά τι σημαίνει πρόοδος στη σημερινή εποχή;

Πρόοδος σημαίνει περισσότεροι Έλληνες να βρίσκουν εργασία με αξιοπρεπείς αποδοχές και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Πρόοδος σημαίνει όλο και περισσότεροι Έλληνες να μπορούν να αποταμιεύουν και πάλι χρήματα. Πληρώνοντας λιγότερους φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Να μπορέσουν να προσφέρουν στα παιδιά επιπλέον μόρφωση, εφόδια για καλύτερες επαγγελματικές προοπτικές.

Πρόοδος σημαίνει ένας νέος να μπορεί να ιδρύσει τη δική του επιχείρηση. Να δει την ιδέα του να υλοποιείται, να δημιουργεί, να χτίζει το μέλλον σε καθεστώς οικονομικής ασφάλειας.

Πρόοδος σημαίνει κάθε πολίτης αυτής της χώρας να έχει πρόσβαση σε ένα σύστημα υγείας με ποιότητα υπηρεσιών.

Πρόοδος σημαίνει κάθε παιδί να έχει πρόσβαση σε δημόσιους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Κάθε παιδί να λαμβάνει εκπαίδευση υψηλού επιπέδου.

Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι το κράτος να ξοδεύει λιγότερα.

Είναι καθοριστικό να μειωθούν οι κρατικές δαπάνες. Χρήματα που θα μεταφερθούν από την τσέπη του κράτους, στη τσέπη του πολίτη. Ο περιορισμός των κρατικών δαπανών δεν είναι μια δογματική αντίληψη. Είναι μια επιβεβλημένη ανάγκη.  Πρέπει να ελαφρυνθούν τα φορολογικά βάρη των συμπολιτών μας. Για να ανασάνουν τα ελληνικά νοικοκυριά, αλλά και να έχουμε τη δυνατότητα επένδυσης στην εκπαίδευση και σε ένα ποιοτικό Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Με λίγα και απλά λόγια: Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τη ρήξη με το παρελθόν και όλα όσα την έφεραν στη σημερινή κατάσταση.

Source: Arta News

Previous Article

4η γιορτή ανταλλαγής παραδοσιακών ποικιλιών

Next Article

Συνάντηση του Περιφερειάρχη με Διοικητή της 6ης ΥΠΕ

Σχετικά άρθρα