Βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις

Share:

Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, συναντήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης με τον Άντρους Άνσιπ, Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για την ψηφιακή ενιαία αγορά.

Στη συζήτηση που διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα, η κ. Γεροβασίλη παρουσίασε στον κ. Άνσιπ το κυβερνητικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στη δημόσια διοίκηση, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους τομείς προτεραιότητας εντός του έτους, που αφορούν στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση, με έμφαση στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων και τη διαφάνεια στον δημόσιο τομέα.

Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης ανέφερε στην πορεία ανάπτυξης του εθνικού σχεδίου για τις ψηφιακές δεξιότητες, που συντονίζει το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και στο οποίο συμμετέχουν δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς.

Η κ. Γεροβασίλη περιέγραψε τον σχεδιασμό και τα βήματα υλοποίησης των δράσεων που σχετίζονται με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τονίζοντας ότι η ανασυγκρότηση του Δημοσίου με έμφαση στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών είναι βάση για την παραγωγική ανασυγκρότηση που τόσο έχει ανάγκη η χώρα. Επανέλαβε δε ότι η διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών μέσα από την αναβάθμιση του παρεχόμενου διοικητικού έργου αποτελεί ουσιαστικά ένα ζήτημα δημοκρατίας.

Από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναγνώρισε τη σημαντική πρόοδο που έχει κάνει η χώρα στον τομέα των μεταρρυθμίσεων, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Ο κ. Άνσιπ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη ενοποίησης των ψηφιακών συστημάτων του δημόσιου τομέα σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζοντας το τρίπτυχο αποτελεσματικότητας, διαφάνειας και ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη επιτάχυνσης των πρωτοβουλιών για νέες ψηφιακές υπηρεσίες στο Δημόσιο και αναγνώρισαν το ρόλο των ψηφιακών δεξιοτήτων στην προσπάθεια ενίσχυσης της εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολίτες, τις επιχειρήσεις και το κράτος.

Η συνάντηση ανάμεσα στην Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης και τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ολοκληρώθηκε με την κοινή διαπίστωση πως οι δράσεις του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης εναρμονίζονται με τις ευρωπαϊκές προτεραιότητες για την ψηφιακή ενιαία αγορά.

Source: Ellada

Previous Article

«Έχουν οι καιροί νανουρίσματα»

Next Article

«Ανάσα για 19 οικογένειες το Κέντρο Διημέρευσης ΑμεΑ από το Σωματείο Αγκαλιά»

Σχετικά άρθρα