«Ανάσα για 19 οικογένειες το Κέντρο Διημέρευσης ΑμεΑ από το Σωματείο Αγκαλιά»

Share:

Δηλώσεις σχετικά με την ένταξη στο ΕΣΠΑ του Κέντρου Διημέρευσης του Σωματείου «αγκαλιά Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία» πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, με αφορμή την προκήρυξη για την πλήρωση των θέσεων εργασίας στο Κέντρο.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε πως «είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την ένταξη του έργου. Με την δημιουργία του Κέντρου Διημέρευσης δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά με αναπηρία να βγουν από το σπίτι, να έρθουν στο χώρο και να περάσουν την μισή ημέρα τους δημιουργικά, να κοινωνικοποιηθούν και να αναπτυχθούν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη συνεργασία τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ψαθά, την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υγιεινής της Π.Ε. Άρτας κα Βόιδαρου και όλη την αρμόδια επιτροπή, καθώς και τα στελέχη του Δήμου. Η λειτουργία πλέον ανήκει αποκλειστικά στον σύλλογο «Αγκαλιά». Ως Δήμος, βέβαια, θα είμαστε δίπλα σε ο, τι χρειάζεται».

Να σημειωθεί ότι η προκήρυξη για την πλήρωση των 8 νέων θέσεων εργασίας στο Κέντρο Διημέρευσης έχει δημοσιευθεί, ενώ αρμόδιο για τις προσλήψεις είναι το Σωματείο «Αγκαλιά». Το Κέντρο Διημέρευσης θα μπορεί να φιλοξενεί συνολικά 19 παιδιά με αναπηρία και η λειτουργία του θα είναι για 3 χρόνια. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 547.200 ευρώ.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από το Δήμο στα κοινωνικά θέματα. «Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με ιδιαίτερο ζήλο πάνω στο κοινωνικό κομμάτι, χωρίς να αφήνουμε ευκαιρίες να πάνε χαμένες. Έχουμε εντάξει στο ΕΣΠΑ τις δομές του Κοινωνικού Παντοπωλείου, της Δομής Σίτισης και του Κοινωνικού Φαρμακείου που αφορούν 150 ωφελούμενους, ενώ δημιουργούμε με αυτές τις δομές 7 νέες θέσεις εργασίες. Επιπλέον άλλες 3 νέες θέσεις εργασίας δημιουργούμε με το Κέντρο Κοινότητας, το οποίο επίσης έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο για την λειτουργία των δομών. Επιπλέον, ξεκινήσαμε τη λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας, ενώ συνεχίζεται καθημερινά το έργο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου προς τους άπορους συμπολίτες μας, καθώς και η υλοποίηση των προγραμμάτων επισιτιστικής βοήθειας (ΤΕΒΑ) και του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Έπεται η δημιουργία του Δημοτικού Κοινωνικού Λαχανόκηπου. Όλα αυτά, βέβαια, γίνονται παράλληλα με την λειτουργία του Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που συστήσαμε, καθώς και με δομές που με επιτυχία λειτουργούν στο Δήμο μας, όπως το Βοήθεια στο Σπίτι, το ΚΔΑΠ –ΜΕΑ, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας κ.α.» ανέφερε ο κ. Τσιρογιάννης.

Source: Arta News

Previous Article

Βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις

Next Article

……μικρή αναδρομή – Τεχνοχώρος

Σχετικά άρθρα