Ο Σύλλογος Γυναικών Άρτας καλεί σε απεργία

Share:

 

Όλες στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 17 Μάη,

στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Άρτας

Μπροστά στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που αναμένεται να έρθουν στην Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη 17 / 5 και τη ψήφισή τους την επόμενη ημέρα, καλούμε όλες τις εργαζόμενες γυναίκες που μοχθούν καθημερινά να προετοιμάσουμε την επίθεσή μας!

Η κυβέρνηση και οι δανειστές λένε ψέματα όταν ισχυρίζονται ότι “με τη νέα συμφωνία από το 2018 και μετά θα μπούμε σε τροχιά ανάκαμψης και επενδύσεων..!” Παραδείγματα έχουμε και εδώ στον τόπο μας, καθώς βλέπουμε τα μέτρα αυτά να ωφελούν μεγάλους ομίλους, όπως το πρόσφατο παράδειγμα με τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας που καλείται να εξαγοραστεί από μεγάλους ομίλους του κλάδου για να επιβιώσει όπως λένε! Ποιος θα πληρώσει, όμως αυτή την εξαγορά; Μήπως οι εργαζόμενοι που καλούνται να συμβιβαστούν μπροστά στην απειλή «ότι υπάρχουν και χειρότερα»;! Μόνος δρόμος είναι η οργανωμένη πάλη, με την εργατική τάξη με κριτήριο τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες, που έρχονται σε αντίθεση με των αφεντικών.

Να μην επιτρέψουμε:

  • Τη νέα μείωση του αφορολόγητου, όπου ένας μισθωτός με μηνιαίο μισθό 615 ευρώ που σήμερα δεν πληρώνει καθόλου φόρο, θα κληθεί να πληρώσει μέχρι και 300 ευρώ.
  • Την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και τα εμπόδια στη σύσταση σωματείων.
  • Την «απελευθέρωση» της αγοράς ηλεκτρικής Ενέργειας με πώληση του 30% – 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ καθώς και την πώληση του 17% του μετοχικού κεφαλαίου που ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ. Μέτρο που θα οδηγήσει σε νέο ράλι αυξήσεων στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος.
  • Την απελευθέρωση της Κυριακάτικης Αργίας! Δουλεύοντας 7 μέρες την εβδομάδα!
  • Τις νέες περικοπές σε διάφορα επιδόματα (ανεργίας, θέρμανσης), από μείωση της χρηματοδότησης στον ΕΟΠΥΥ και από την κατάργηση της έκπτωσης του φόρου για ιατρικές δαπάνες.
  • Το ψεύτικο ισχυρισμό ότι τα αντίμετρα είναι προς όφελός μας. Στην ουσία για μοίρασμα της φτώχειας μεταξύ των εργαζομένων πρόκειται, όπου εργαζόμενοι με 400 ευρώ πληρώνουν για την ακραία φτώχεια.

Ήρθε η ώρα να μετατρέψουμε το θυμό μας σε ταξικό αγώνα.

Όλες στον αγώνα! Όλες στην απεργία!

Το Διοικητικό    Συμβούλιο

Source: Ellada

Previous Article

31ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας

Next Article

3ο πολιτιστικό καλοκαίρι Δήμου Ζηρού

Σχετικά άρθρα