Ημερίδα «Η Εφαρμογή των Νέων Τεχνολογιών στον Τουρισμό»

Share:

Η Κατεύθυνση Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου σε συνεργασία με τον Δήμο Ηγουμενίτσας, διοργάνωσε ημερίδα σχετικά με την εφαρμογή των Νέων Τεχνολογιών στον Τουρισμό.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Μαΐου στο Συνεδριακό Κέντρο του Τμήματος, στην Ηγουμενίτσα.Διακεκριμένοι καθηγητές και στελέχη του τουριστικού τομέα και της πληροφορικής,ανέπτυξαν θέματα εφαρμογής σύγχρονων μέσων στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες και τρόπους ενίσχυσης της ηλεκτρονικής παρουσίας των τουριστικών προορισμών.

Ο κεντρικός ομιλητής, Καθηγητήςκ. Δ. Μπούχαλης, Διευθυντής του Τμήματος Τουρισμού και Φιλοξενίας του Πανεπιστημίου Bournemouth,αναφέρθηκε στον δυναμικό ρόλο των Νέων Τεχνολογιώνστον Τουρισμό.Πιο συγκεκριμένα κατέθεσε την εμπειρία του σχετικά με την ανάγκη εφαρμογής καινοτόμων και ολοκληρωμένων λύσεων για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος.

Ο Καθηγητής κ. Στ. Βλαχόπουλος αφού έκανε μια μικρή αναφορά στο νεοσύστατο Εργαστήριο Επιχειρησιακής Επικοινωνίας και Οργανωσιακής Συμπεριφοράς του Τμήματος, παρουσίασε με την ερευνητική ομάδα του, την πρώτη έρευνα του εργαστηρίου σχετικά με την κριτική ανάλυση λόγου ως εργαλείο παροχής επιχειρηματικών πληροφοριών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της FORTcrs, ο κ. Γ. Παπασταματίου,παρέθεσε ταπλεονεκτήματα της χρήσης νέων τεχνολογιών στην ακτοπλοΐα,αντλώντας παραδείγματα από τον Ελληνικό και τον διεθνή χώρο.

Την εμπειρία και την τεχνογνωσία του στον τομέα των ξενοδοχείων κατέθεσε ο κ. Ν. Παπαδημητρίου, Σύμβουλος Πωλήσεων της Sunsoft.

Από τον τομέα των μεταφορών o ManagingDirector of Greece, Cyprus και Israel της Travelport κ.Λ. Ζώτος και ηNew Business Development Manager καΦ. Παυλιώτη, ανέλυσαν τη σημασία ενός ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης και κράτησης εισιτηρίων σε διάφορους τουριστικούς τομείς όπωςστις αερομεταφορές, στα δωμάτια ξενοδοχείων,στην ενοικίασηαυτοκινήτων, κ.λπ.

Στη συνέχεια ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. κ. Α. Νταής και ο Διευθυντής Ανάπτυξης κ. Κ. Γκρίνιας αναφέρθηκαν σε δυο μελέτες περίπτωσηςόπου οΟ.Λ.ΗΓ. εφάρμοσε και ενσωμάτωσε τις νέες τεχνολογίες.

Τέλος ο κ. Κ. Παπανικολάου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Comitech A.E., παρουσίασε παραδείγματα προώθησης και μάρκετινγκ εταιρειών αλλά και δημοσίων φορέων με την χρήση τεχνολογιών εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας.

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τουςεκπρόσωποι Δήμων και της Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς επίσης εκπρόσωποι και μέλη επαγγελματικών, εκπαιδευτικών και ακαδημαϊκών φορέων και συλλόγων.

Κύριος χορηγόςτης ημερίδας ήταν η ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ PLUS.Επίσης χορηγίες παρέθεσαν: η Τουριστική Επιχείρηση –Catering HolidayΖήγος,η Εταιρεία COFFEE ERIRUS, τα αρτοποιεία ΠΑΝΤΑΖΗΣ και ΤΣΙΑΒΟΣ.

Πολύτιμη βοήθεια για την ολοκλήρωση της εκδήλωσης αυτής υπήρξε και από τους φοιτητές του Τμήματος, που συνέβαλαν και αυτοί στην επιτυχημένη οργάνωση και υλοποίηση της.

Η Οργανωτική Επιτροπή

Source: Epirus

Previous Article

Ανυπαρξία στρατηγικής για την ανάπτυξη των περιφ. ερευνητικών οργανισμών

Next Article

Γνωριμία με την «Ανεμότρυπα»

Σχετικά άρθρα