Ημερίδα «Νεανική Επιχειρηματικότητα»

Share:

Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Νεανική Επιχειρηματικότητα – ερευνητικές συνέργειες στη Μακροπεριφέρεια Ιονίου και Αδριατικής», στα Ιωάννινα, την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017 και ώρα 17.15 μ.μ.
Στην ημερίδα, θα μιλήσει ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Παναγιώτης Κορκολής.
Η ημερίδα εντάσσεται στις παράλληλες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του 2ου Φόρουμ για τη Στρατηγική της Ε.Ε. για τη Μακροπεριφέρεια Αδριατικής-Ιονίου (EUSAIR), το οποίο θα λάβει χώρα στα Ιωάννινα στις 11-12 Μαΐου.

Στόχος της ημερίδας είναι η διερεύνηση των συνεργασιών που αναπτύσσουν τα ερευνητικά ιδρύματα της Ηπείρου με δημοσίους και ιδιωτικούς φορείς της Ηπείρου και των Περιφερειών της Αδριατικής, η παρουσίαση ερευνητικών και καινοτόμων δράσεων και η ανάδειξη προοπτικών συνεργασίας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της Μακροπεριφέρειας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ενθάρρυνση της νεανικής επιχειρηματικότητας στους τομείς της έρευνας και καινοτομίας, καθώς και στα χρηματοδοτικά εργαλεία για την υποστήριξή τους.
Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:
-Χαιρετισμοί: Π. Κορκολής Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γ. Καψάλης, Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ε. Γλαβάς Πρόεδρος Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, Μ. Τζούφη Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, Κ. Τασούλας, Βουλευτής Ν.Δ. Ιωαννίνων, Εκπρόσωπος Περιφέρειας Ηπείρου, Θ. Μπέγκας Δήμαρχος Ιωαννίνων
Εισηγήσεις:
-Χρηματοδοτικά εργαλεία και προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης, Π. Κορκολής, Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ (Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης).
-Έξυπνη Εξειδίκευση: προγραμματισμός έρευνας, καινοτομίας και ανάπτυξης στην Περιφέρεια Ηπείρου, Γ. Στρογγυλόπουλος, Σύμβουλος της Περιφέρειας Ηπείρου.
-Δράσεις για την επιχειρηματικότητα στο Δήμο Ιωαννιτών, Α. Μανταλόβας, Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων.
-Ερευνητικές δραστηριότητες, συνέργειες και προοπτικές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο χώρο των Περιφερειών Ιονίου και της Αδριατικής, Τ. Αλμπάνης, Αναπλ. Πρύτανη και Πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών του Παν/μίου Ιωαννίνων.
-Ερευνητικές δραστηριότητες, συνέργειες και προοπτικές του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου στο χώρο του Ιονίου και της Αδριατικής, Ι. Γκανάς, Αναπλ. Προέδρος και Πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου.
-Νεανική Επιχειρηματικότητα, από τη θεωρία στην πράξη, Ι. Μήτσης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.
-Improving our collaboration in research, science & innovation in the region basin and roadmap of our common future, Prof. Ilirjan Malollari, University of Tirana, Albania.
-Bilateral collaboration and innovation digital administration activities in the Adriatic and Ionian region, Marco Mancarella, Professor of Legal Informatics, University of Salento, Lecce, Italy.
-Από το Vladivostok στο Miami: ευκαιρίες και προκλήσεις για ελληνικές επιχειρήσεις startup στις μέρες της ύφεσης, Ν. Κατερτσίδης, Διευθυντής Univeye, Επιστημονικό Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου.
-Κοινωνική οικονομία στις ορεινές περιοχές, Σ. Τσουκαρέλης, Κοιν.Σ.Επ. «Τα Ψηλα Βουνα».
-Χρηματοδότηση διακρατικών συνεργασιών, Εκπρόσωπος της Ενδιάμεσης Υπηρεσίας Διαχείρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία».
-Συζήτηση, σύνοψη και κλείσιμο της ημερίδας.

Source: Epirus

Previous Article

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας του Δ. Αρταίων

Next Article

Πιστοποίηση φυσικών προσώπων από το ΔΙΦΟΠ

Σχετικά άρθρα