Πρόσφυγες στην Τουρκία πωλούν τα όργανά τους για να ζήσουν

Share:

Σοκάρει η αποκάλυψη του γερμανικού κρατικού δικτύου ARD πως Σύροι πρόσφυγες που έχουν καταφύγει στην Τουρκία αναγκάζονται να πωλούν τα όργανά τους για να βρουν χρήματα τα ζήσουν.
Η αποκάλυψη του ARD προκαλεί σοκ: πολλοί απ’ τους Σύρους πρόσφυγες που κατέφυγαν στην Τουρκία, αναγκάζονται να πωλούν τα όργανά τους για να βρουν χρήματα για να ζήσουν!Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ARD, oι περιορισμένες επιλογές εργασίας καθώς και οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης στη χώρα τους καθιστούν εύκολα θύματα στα «νύχια» των διακινητών ανθρωπίνων οργάνων.
«Δεν ξέρω τουρκικά, δεν έχω γνωστούς εδώ, ούτε δουλειά, ούτε κάπου να μείνω. Πουλάω τα νεφρά μου γιατί έχω τεράστια προβλήματα και βρίσκομαι υπό πίεση. Δεν έχω άλλο τρόπο να βρω χρήματα παρά πουλώντας τα όργανά μου», δηλώνει στο γερμανικό δίκτυο ο Αχμέντ από τη Συρία.
Ένας μεσάζων είπε ότι τα ζωτικά όργανα αφαιρούνται σε νοσοκομείο στην ανατολική Τουρκία, αλλά οι τοπικές αρχές δεν έδωσαν άδεια στους συντελεστές της εκπομπής να κάνουν γυρίσματα κι έτσι δεν μπόρεσαν να επαληθεύσουν την πληροφορία.
ΠΗΓΗ: www.topontiki.gr

Source: Cosmos

Previous Article

Προγράμματα ΕΣΠΑ 238 εκατ. ευρώ για μικρές επιχειρήσεις και πτυχιούχους

Next Article

Ο πολιτισμός των Αζτέκων «κατέρρευσε από επιδημία διάρροιας»

Σχετικά άρθρα