Έπεσαν για χειμέριο ύπνο οι αρκούδες του Αρκτούρου

Share:

arkoudes1Νυμφαίο
Για ύπνο αποσύρθηκαν οι αρκούδες στο καταφύγιο της οργάνωσης Αρκτούρος στο Νυμφαίο Φλώρινας -οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και το χιόνι σήμαναν την ώρα στο βιολογικό ρολόι τους.
«Πρώτα πήγαν για χειμέριο ύπνο οι γηραιότερες αρκούδες, δηλαδή ο Μήτσος και η Κατερίνα, που είναι 27 χρονών, και οι 25χρονες Σάσα και Αλεξάνδρα, που είχαν έρθει από τον Ζωολογικό Κήπο της Θεσσαλονίκης» αναφέρει ο Πάνος Στεφάνου της οργάνωσης.
Η κατάσταση στην οποία παραμένουν οι αρκούδες στα βόρεια κλίματα μοιάζει λιγότερο με νάρκη και περισσότερο με βαθύ ύπνο, στον οποίο ο μεταβολισμός και η καρδιακή συχνότητα πέφτουν για να εξοικονομηθεί ενέργεια. Τα αρκουδάκια γεννιούνται στη διάρκεια αυτού του διαστήματος και περιμένουν την άνοιξη θηλάζοντας.
Συνολικά στο Καταφύγιο φιλοξενούνται 15 αρκούδες ενώ άλλες τέσσερις, μικρότερες σε ηλικία ζουν σε άλλο καταφύγιο, στον Αετό, και δεν έχουν πέσει ακόμα για ύπνο.
‘Όπως επισημαίνει πάντως ο κ.Στεφάνου, «το Καταφύγιο στο Νυμφαίο έχει κλείσει από την ημέρα των Φώτων αλλά ανοιχτό παραμένει για τους επισκέπτες, κάθε Σαββατοκύριακο, το Καταφύγιο των Λύκων στις Αγραπιδιές Φλώρινας, όπου φιλοξενούνται 12 ζώα».
ΠΗΓΗ: news.in.gr

Source: Perivalon

Previous Article

Η κλιματική αλλαγή «απειλεί» τις ήπιες μέρες του χρόνου

Next Article

Παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας μέχρι την Παρασκευή

Σχετικά άρθρα